Обираємо велоспорт. У Покрові пройшли перші аматорські змагання «Чотири стежки»

 

Цієї неділі наше місто стало центром активного велодозвілля. Зустрічало людей, котрі не уявляють свого життя без велосипеда, свіжого повітря, драйву подорожі та нових відкриттів. Вперше у Покрові під патронатом міського голови Олександра Шаповала пройшли змагання категорії крос-кантрі.

Ініціатором велоперегонів виступила молодіжна рада міста, до якої входить знаний не лише у Покрові велоспортсмен, активіст та ідейний натхненник спільноти VELOPOKROV Володимир Іванов. З такою ідею разом з відділом молоді та спорту виконкому ентузіасти прийшли до Олександра Шаповала, який одразу підтримав починання. І закипіла спільна робота.

Підготовка до проведення «Чотирьох стежок» тривала більше місяця. Продумувалася кожна деталь, яка б не стала на заваді велоперегонів. Готувалася траса. Тримався постійний зв'язок з майбутніми учасниками. Звістка про те, що у Покрові планується крос-кантрі швидко облетіла велоспільноти не лише сусідніх міст, а й областей. Бажання долучитися до перегонів виявили десятки велоспортсменів, але через карантин число учасників було обмежено.

Вчора, 18 жовтня, «Чотири стежки» чекали на своїх підкорювачів. Разом з покровчанами на старт виїжджали велоспортсмени з Нікополя, Запоріжжя, Кам’янського, Кременчука, Кривого Рогу, Дніпра, Вознесенська. Вони змагалися у категорії: «Діти», «Початківці», «Експерти». Наймолодшому з учасників не було і десяти, найстаршому – за шістдесят. Їх поєднували спільні емоції та жага до перемоги, перш за все, над собою. Цьому сприяли прекрасна погода, мальовнича природа і, звичайно ж, підтримка вболівальників. На трасі велася справжня боротьба, разом з тим, кожен відчував дружнє плече та загальний командний дух. Чотири стежки простяглися віражами і перешкодами, а завершувалися на фініші вітаннями.

Для декого з учасників це було перемогою, адже вперше брали участь у змаганнях подібного рівня. За словами членів молодіжної ради та спеціалістів відділу молоді та спорту виконкому, начальника, Владислава Тикви, це було головною метою – популяризувати велоспорт і здоровий спосіб життя. Незалежно від результатів, всі велоспортсмени довели, що можуть іти до мети. Але все ж, змагання є змагання і на п’єдестал ставали ті, хто показав найкращий час. Під гучну підтримку всіх учасників, переможці отримували заслужені винагороди та подарунки від міського голови Олександра Шаповала.

-Сьогодні Покров показав дуже високий рівень змагань, що ми можемо організовувати масштабні перегони. Спасибі міському голові, який відгукнувся на нашу ідею і за підтримки якого ці змагання стали можливими. Спасибі всім, хто допомагав розчищати трасу, варити куліш, займався організаційними роботами. Для кожного з нас велоспорт – це життя, ми  дітям показали приклад підтримки, цікавого насиченого дозвілля, - запевняв Володимир Іванов.

Ділилися емоціями і учасники.

Юлія Ломаченко, Кривий Ріг:

-Організація змагань та траса – просто бездоганні. По-справжньому тепла та товариська атмосфера, все склалося у єдину позитивну картинку. Дуже важливо, що перегони проходять без первинного внеску учасників, це дозволило багатьом взяти в них участь.

Світлана Мельникова, Нікополь:

-Хочеться відзначити дуже чітку організацію, відмінну трасу, на якій почувалися впевнено. Тут завжди збираються однодумці, об’єднані спільним захопленням, тож були серед друзів.

Антон і Тетяна Смірнови, Покров:

-Ми учасники такого проекту, як «Ранок молоді починається з йоги», не змогли пропустити і цю подію. Прекрасна організація, маса емоцій і вражень.

Богдан Зачепа, Кременчук:

- Дуже гарна траса, вона універсальна як для початківців, так і для експертів, що нарощували швидкість. Спасибі організаторам , зробили все, аби учасникам було комфортно, не очікував побачити такий рівень, зважаючи, що це перші змагання. Був вражений і вашим містом, дуже затишним, гарним та сучасним. Везу додому яскраві враження і обов’язково приїду до вас знов.

Не менш яскравим було і завершення велоперегонів, зі справжнім козацьким кулішем, гарячим чаєм, спілкуванням, спільним фото на пам’ять та планами щодо майбутньої зустрічі.

Прес-служба міського голови.