Об’єднуймося, щоб покласти край туберкульозу!

об’єднуймося, щоб покласти край туберкульозу!. Зображення 1

Під таким меседжем пройшов цьогоріч Всесвітній день боротьби з туберкульозом, що відзначався 24 березня.
Як протидіяти інфекційному захворюванню та не потрапити у групу ризику, Покровцям розповідали медики під час місячника боротьби з цією недугою.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги та Центральній міській лікарні пройшли тематичні конференції, були проведені інформаційно-просвітницькі заходи з питань профілактики туберкульозу серед пацієнтів та трудових колективів. У амбулаторіях відбулися прийоми лікаря-фтизіатра.
Дніпропетровщина, незважаючи на тенденцію до стабілізації показника захворюваності на туберкульоз, входить у трійку лідерів за кількістю хворих на сухоти разом з Одеською та Херсонською областями. У минулому році в області виявили близько 2,5 тисячі осіб з новими випадками захворювання.
В Покров з початку року вже діагностували 37 випадків захворювання. У 52% туберкульоз виявляється у поєднанні з ВІЛ-інфекцією. Всього, як повідомила головний лікар Центру первинної медико - санітарної допомоги Валентина Ліснича, на обліку знаходиться 65 осіб з активною формою туберкульозу.
Щоб убезпечити себе від інфекційного захворювання, фахівці рекомендують своєчасно проходити профілактичні флюорографічні обстеження, правильно і вчасно харчуватися, дотримуватися елементарних правил гігієни й уникати безпосередніх контактів з інфікованими.
Кашель понад двох тижнів, підвищена температура тіла, утруднене дихання, біль у грудях, поганий апетит, слабкість, втомлюваність, пітливість, зниження ваги – це симптоми туберкульозу. У разі їх виникнення треба негайно звертатися до лікаря!

Прес-служба міського голови.