Незнання законів не звільняє від відповідальності"

незнання законів не звільняє від відповідальності

Під таким неординарним гаслом пройшла "квест-гра" з роботодавцями та застрахованими особами щодо обізнаності з чинного пенсійного та іншого законодавства України.

 Урядом та Верховною Радою України, починаючи з 01 січня 2016 року прийнято чимало нормативно-правових актів, якими змінено норми законодавства в сфері пенсійного забезпечення, оподаткування та багатьох інших.

В Україні триває робота щодо вдосконалення та приведення до європейського рівня законодавчого поля. На сьогодні, все актуальнішим становиться питання щодо повного впровадження накопичувального рівню загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Створення Накопичувального Фонду та недержавних пенсійних фондів - має стати значним кроком вперед та гучним досягненням для всієї країни та довгоочікуваним для кожного окремо.
30 червня з метою проведення роз’яснювальної роботи серед населення, а насамперед для поінформованості керівників та посадових підприємств, а також застрахованих осіб, управлінням було проведено "квест-гру" з роботодавцями та застрахованими особами щодо обізнаності з чинного пенсійного та іншого законодавства України.
Для того, щоб перевірити рівень обізнаності щодо змін в законодавстві серед спеціалістів управління, та, як кажуть "одним пострілом, двох зайців вбити" - управлінням запросило для участі в "квест-грі" до себе представників підприємств: керівників та працівників.
"Квест-гра" проходила за правилами інтелектуальної гри "Брейн-Ринг". Присутніх було поділено на 2 команди – команда управління та команда застрахованих осіб.
Серед поставлених питань були, як питання, що стосуються Накопичувального Фонду, пенсійного забезпечення, пільгових пенсій, "легалізації заробітної плати", правил оподаткування та багато інших.
Близько 40 хвилин змагань, були витрачені не дарма.
Запрошені учасники подякували управлінню за таке оригінальне надання роз’яснень законодавства та за емоції, отримані від участі в грі.
Управління має ще достатньо незвичних ідей, які буде втілювати в життя в майбутньому. Сподіваємося, що такі старання будуть всім тільки на користь.

Начальник управління ПФУ В.С.Агапова