«Незламний козацький дух» продовжує розпочате

 

Соціально-благодійний проект родини Касьянових розширює свої горизонти у напрямку природо та іпотерапії. Разом з відродженням конярства ентузіасти прагнуть відновити національний побут – справжнє козацьке подвір’я.

Це не єдине, чому родина присвячує увесь свій час. У планах створити природне пасовисько, перші кроки до цього вже зроблено. Паралельно Касьянові разом з однодумцями ідуть до ще однієї мети – відроджують автентичну господу. У самому серці Чортомлика поволі з’являється козацьке обійстя, з мальованими хатинами, стожищем, обов’язково кіньми і безкрайнім степом на горизонті. Про те, яким саме буде проект, вчора говорили з міським головою Олександром Шаповалом, оговорюючи шляхи впровадження цікавих напрямків.

У планах родини надавати дієву допомогу людям з особливими потребами, насамперед, дітям. Популяризувати іпотерапію, поєднуючи  з фітотерапією, реабілітацією природою. Вони переконані у потужному лікувальному ефекті, адже вже мають позитивний досвід. Поряд з цим розвивати національно-патріотичну складову, розповідати підростаючому поколінню про історію свого краю, звичаї наших пращурів, передаючи багату спадщину. Член молодіжної ради міста Микола Касьянов зазначає, що в цьому відчуває всебічну підтримку, і це надихає іти вперед, відкривати красу і безмежний потенціал свого рідного краю.

Прес-служба міського голови.