Непереможна і єдина читацька Україна

Під таким гаслом пройшов цьогорічний Всеукраїнський тиждень дитячого читання. До його відзначення приєдналися і юні покровчани.

Свято, на жаль, знову обпалене війною і не усі традиції відзначення актуальні. Проте значення дитячого читання в нинішніх обставинах не можна переоцінити. Бо воно допомагає впоратися з дитячими страхами, заспокоює, знижує тривожність.

Українська книга - це теж наша зброя. Бо найперше, що робить ворог на окупованих територіях - знищує українські книжки й завозять свій непотріб.

До однієї з наймасштабніших книжкових подій року долучилися і школярі.

Учні ліцею №6 взяли активну участь у створенні віртуальної фотогалереї “Я і моя улюблена книжка”.

У гімназії №4 провели день творчості “Читаємо, малюємо”. Діти займалися створенням ілюстрацій до улюблених творів.

Флешмоб “Моя перша книга” пройшов у Шолоховському ліцеї.

Вкотре Публічна бібліотека міста приєдналася до регіонального проєкту бібліотек Дніпропетровщини “Читаємо разом” “Письменники, короновані словом”. Бібліотекарі нагадують, що у 2023 році відзнаку конкурсу отримали такі відомі, талановиті українські письменники, як Макс Кідрук, Дара Корній, Наталія Гурницька, Ірен Роздобудько, Сергій Жадан, Володимир Лис. В рамках проєкту бібліотека залучає до читання цих авторів, переконуючи, що сучасна українська література - це безкраїй, незбагнений світ, а читати українською - справжня насолода.

Якщо читає дитина – непереможна Україна!

Прес-служба міського голови.