НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА: ЗБЕРІГАЄМО ТА ШАНУЄМО

Ми, українці, маємо багату культуру, досвід, які складаються з цінностей, отриманих багатьма поколіннями, що називають нематеріальною культурною спадщиною. Про її важливість годі й говорити. Це є те, що ми лишаємо у спадок дітям і наступним поколінням.

Нематеріальна культурна спадщина українського народу — унікальна, неповторна й багатогранна складова скарбниці світової культури. Наразі вона є виразом культурної ідентичності, складовою міжнародного іміджу України.

До списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО занесені Петриківський розпис, козацькі пісні Дніпропетровщини, Косівська кераміка, кримськотатарський орнамент Орнек та український борщ.

Особливе ставлення до вивчення культурної спадщини українців - у мистецьких освітніх осередках культури міста. Цим важливим аспектам у навчанні  приділяють значущу увагу. У Школі мистецтв та Дитячій музичній школі підростаюче покоління знайомиться зі звичаями, обрядами, святами, знаннями та навичками, пов’язаними з традиційними ремеслами, тощо.

Виховуючись на традиціях, молодь наслідує та зберігає культурну спадщину для майбутніх поколінь, бо як говорить народна мудрість, - “Хто не знає свого минулого,той не вартий свого майбутнього".

Прес-служба міського голови.