Неллі Чуканівська підкорює світову серію Red Bull Cliff Diving

Триває світова серія зі стрибків у воду з екстремальних висот Red Bull Cliff Diving, де успішно виступає покровчанка Неллі Чуканівська.

Колишня вихованка ДЮСШ «Манганіт» два тижні тому дебютувала на п’ятому етапі турніру, що відбувся у Норвегії. 17-річна спортсменка продемонструвала високий рівень, ставши другою наймолодшою учасницею в історії світової серії. На шостому етапі, який нещодавно пройшов у Канаді, Неллі ще покращила свій результат. Серед найсильніших 24 хайдайверів із 13 країн світу, вона виконала чотири стрибки із 21-метрової платформи.

За кілька секунд вільного падіння атлети досягали межі фізичних можливостей, розвиваючи швидкість до 85 км/год. За екстремальними стрибками еліти скельного дайвінгу на великій набережній порту Монреаля спостерігали близько 30 тисяч глядачів. Неллі Чуканівська посіла почесне п’яте місце, що є чудовим результатом, враховуючи досвідченість і титулованість її суперників.

Вітаємо Неллі, її тренерів Олега Вишиванова і Ольгу Савчук, а також її колишніх наставників та батьків. Сьомий, передостанній етап світової серії Red Bull Cliff Diving відбудеться наприкінці вересня в турецькій Анталії. Бажаємо  продовжити позитивну тенденцію і здобути нові перемоги!

Прес-служба міського голови.