НАЙЩИРІШІ СЛОВА ПОЧЕСНОМУ ГРОМАДЯНИНУ МІСТА, НЕЗМІННОМУ КЕРІВНИКУ КОЛЕКТИВНОЇ РАДІОСТАНЦІЇ БТДЮ МИКОЛІ ГОЛУБУ

 

Сьогодні свій день народження святкує людина, яка майже півстоліття відкриває дітям світ технічної творчості – Микола Гнатович Голуб. Зі словами безмежної подяки та щирими побажаннями добра, до вчителя за покликом серця завітав міський голова Олександр Шаповал.

Вони завжди зустрічаються як добрі друзі, говорять про досягнення дітей, про успіхи колективної радіостанції, що є гордістю Покрова. І навіть у День свого народження Микола Гнатович розповідав про своїх вихованців та улюблену справу, що стала головним сенсом його життя.

Колишній працівник автотранспортного цеху, він у далекому 1975 році  вперше відкрив маленьким городянам неосяжний світ зв’язку на коротких хвилях.
З того часу почалася його головна дорога – освітянська. Сьогодні не просто підрахувати скільки вихованців вів радіотеренами Микола Гнатович. Його учнів можна віднайти в усіх куточках світу. Всі отримали путівку у фахове життя саме у колективній радіостанції, з доброго серця свого наставника.

З далеких 70-х колективна радіостанція залишається непереможною, її спортсмени стають чемпіонами світових та всеукраїнських змагань, є багаторазовими володарями Кубку України, лідерами сотень престижних змагань. Світові радіостанції намагаються розгадати секрет покровчан, а він дуже простий – у любові до дітей.  

Микола Голуб на власному прикладі показує вихованцям, що технічна творчість може бути захоплюючою, перспективною. В нього  ніколи не було спеціального відбору, кожен, хто щиро бажав працювати, залишався на довгі роки у команді, що стала явищем радіоспорту. І сам вчитель став частиною великої історії  Будинку творчості, історії закоханих у справу, відданих дітям – ентузіастів та романтиків.

-Ви не просто вчитель з великої літери, Ви людина, яка стала дітям добрим товаришем, наставником і другом, - говорив міський голова Олександр Шаповал, - показуєте своїм вихованцям приклад того, що наполегливість, відданість своїй справі прокладають дорогу у житті. Безмежна Вам за це вдячність, що даруєте дітям свою доброту, віру у власні сили!

Прес-служба міського голови.