Найголовніше після повернення з війни – це реінтеграція у мирне життяНайголовніше після повернення з війни – це реінтеграція у мирне життя

Олександр Порхун: Найголовніше після повернення з війни – це реінтеграція у мирне життя

На цьому наголосив виконуючий обов'язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час Форуму ветеранського бізнесу “Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи”. Захід відбувся у Києві за участі ветеранів й ветеранок, народних депутатів України, представників Уряду та міністерств, експертів та підприємців.

Як ветеран російсько-української війни та людина, яка сама подолала непростий шлях повернення до цивільного життя, Олександр Порхун поділився власним досвідом реінтеграції. Він зазначив, що повернення з війни – це не такий легкий процес, адже багато військових під час участі у бойових діях отримали поранення різного ступеню та потребують відновлення.

“Найголовніше після повернення з війни – це реінтеграція до мирного цивільного життя. Які чинники допомагають нам в цьому? Реабілітація, а ще особисто мені допомогли родина та друзі. І головне – не потрібно зупинятися, коли ти знімаєш військову форму. Тому що, якщо ти зупинився – зупинився і час, і життя. Я радий, що присутні на цьому заході ветерани не зупиняються. Вони розвиваються, вони здобувають освіту, вони навчаються писати бізнес-плани, подаються на гранти та розвивають власну справу”, – сказав Олександр Порхун.

Він також висловив вдячність присутнім на Форумі ветеранам-підприємцям за потужний внесок у розвиток ветеранського бізнесу в Україні, створення робочих місць та працевлаштування побратимів і посестер. Це надзвичайно важливо, коли мова йде про відновлення країни та розвиток економіки. Крім того, ветеранський бізнес може стати альтернативою державним пільгам.

У свою чергу Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, яка також взяла участь у Форумі, наголосила на важливості вдосконалення ветеранської політики. “Дуже важливо, щоб ті, заради кого ми сьогодні працюємо, а саме ветерани та члени їх сімей, відчували підтримку Уряду та держави, – зазначила урядовець.

Форум відбувся за підтримки програми "Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні”, у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, що реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alertert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.