Навчаємося по-новому

 

Незабаром новий навчальний рік. Враховуючи реалії сьогодення, для школярів Покрова, як і всієї України, розпочнеться він нестандартно.

Керуючись чинними рекомендаціями головного санітарного лікаря, у місті у повному обсязі провели відповідні організаційні та протиепідемічні заходи, що підтвердив моніторинг готовності закладів загальної середньої освіти об'єднаної територіальної громади м. Покров до початку 2020-2021 навчального року.

Що передбачено і які зміни відбудуться у шкільному житті для понад чотирьох тисяч здобувачів освіти Покрова розповіла начальник міського управління освіти Ганна Цупрова.

Так, рішення щодо проведення свята, 1 вересня, прийматимуть самі очільники закладів освіти, обираючи ту форму, яка є оптимальною та відповідає існуючим вимогам.

Для безпеки учнів у закладах освіти розробили тимчасовий алгоритм організації освітнього процесу.

Для використаних засобів захисту по школам розмістять окремі урни.

На вході, у їдальні обов'язково будуть антисептики. Основним заходом гігієни рук в умовах закладів освіти стане миття рук з милом.

За кошти міського бюджету уже придбано та забезпечено заклади загальної середньої освіти масками, рукавичками, дезінфікувальними засобами, захисними щитками для працівників кухні, безконтактними термометрами, рідким милом, сушарками для рук. Приблизно такий перелік засобів закуплено і для дошкільних закладів.

У закладах освіти розробили маршрути руху здобувачів освіти, які мінімізують пересування між навчальними кабінетами та не допускатимуть їх скупчення. Частина уроків за можливості проводитиметься на свіжому повітрі.

Підготовлено журнали проведення температурного скринінгу педпрацівників, який вони проходитимуть перед початком робочого дня. Перед заняттями вчителі опитуватимуть учнів про їхнє самопочуття.

Розроблено алгоритм дій на випадок реєстрації випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед здобувачів освіти та працівників закладу. Так, якщо у когось із школярів виявляться ознаки гострої респіраторної хвороби, його тимчасово ізолюють в окремому приміщенні і повідомлять про це батькам.

Під час епідемії уряд радить заборонити батькам і усім стороннім заходити всередину навчальних приміщень. Виняток — тільки для супроводу дітей з інвалідністю.

Після кожного уроку педагогічні працівники проводитимуть провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. По закінченню занять у приміщеннях промиватимуть і дезінфікуватимуть поверхні — столи, стільці, перила, дверні ручки.

Створено належні умови у медичних кабінетах та харчоблоках відповідно до рекомендацій.

Діти, які їздять на заняття шкільним автобусом, зобов'язані перебувати при цьому в масках.

До нових умов звикати доведеться усім, педагогам та батькам, головне — берегти здоров’я.

Прес-служба міського голови.