Кулінарні традиції нашого народу - більше, ніж просто страви. Це має довести проєкт “Дослідження гастроспадщини України: традиції гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів”, до якого долучилися заклади культури Покрова. Проєкт реалізується Українським центром культурних досліджень та Дніпропетровським обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості і має на меті відкрити гастрономічну Україну.
Кулінарне розмаїття нашого регіону в контексті історичних традицій сьогодні, у день Катерини, представляв колектив відділу культури у коворкінговому центрі публічної бібліотеки. Учасники гастрономічного дійства відтворили потужні традиції гостинності нашого народу зі смачною кухнею та щедрим столом. Частували узваром, вергунами, галушками, зливнями зі шкварками та цибулею, ламанцями з маком і медом, сирною запіканкою, картопляними голубцями з грибною мачанкою, балабушками з часником, приготовані за унікальними рецептурами. Принаймні одна зі страв претендує потрапити до енциклопедії “Українська гастроспадщина”, яку буде укладено в межах проєкту, а також створено відповідний сайт та розроблено гастрономічну карту України.
Прес-служба міського голови.