Наш фронт – це творчість

 Кожен з нас намагається хоч якось долучитися до наближення перемоги. Поряд із фронтом військовим, інформаційним, волонтерським, є фронт мистецький, який мотивує, підтримує та дарує приємні емоції.

 Власним прикладом спонукає учнів до творчості викладач трудового навчання ліцею №8 Оксана Ткаченко. Нещодавно вона взяла особисту участь у Всеукраїнському бліц-конкурсі “Український орнамент Перемоги”. Творча робота педагога обрана до числа найкращих - здобула перше місце.

Проведення творчого конкурсу ініціював Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України.

Завдання конкурсу полягало у відтворенні українського орнаменту Перемоги на основі традицій, сакральних символів краю.

До участі долучились більш як 900 учасників зі всієї країни. Серед них - як підростаюче покоління країни, так і майстри різних рівнів - усі ті, кому не байдуже рідне, українське, все, що рухає нас, як націю, вперед.

Робота Оксани Костянтинівни вийшла не лише гарною, а й символічною. Вона виготовила невід'ємний атрибут українського козака – кисет. Це торбинка у вигляді мішечка, основа якого затягається шнурком, - для тютюну, люльки, цілющих трав та інших дрібних речей.

Майстриня прикрасила кисет зображенням бандури, оздобивши традиційним видом декоративного мистецтва українців - вишивкою хрестиком. Обрані червоно-чорні кольори символізують наш регіон, а автентичний орнамент, як у давнину, містить закодоване послання воїну, адже роботи переможців бліц-конкурсу будуть передані бійцям ЗСУ.

Учасниця ділиться, що створення кисету було досить відповідальним, адже невеличкий виріб мав бути не лише естетично привабливим, а й бути змістовним, містити символічне наповнення. Створюючи кисет для хлопців, емоційно вкладала найтепліші емоції та побажання, щоб підтримати наших дорогих захисників, аби вони відчули піклування, тепло, частинку нашої душі.

Директор навчального закладу Галина Чергинець, зазначає, що її колега - натхненна людина, бажане завжди втілює в життя та мотивує, заохочує своїх учнів. Разом з дітьми досить активно долучаються до участі у різноманітних творчих конкурсах. Колективом щиро радіють успіхам кожного! Такі результати й нагороди — підтримка, визнання для великої освітянської родини. - - Ми всі надихаємось маленькими здобутками та рухаємось далі, - говорить директор. - Освітянський фронт тримається, наближається до бажаної Перемоги!

За перемогу у Всеукраїнському бліц-конкурсі «Український орнамент Перемоги» покровчанка нагороджена Дипломом першого ступеня.

Світлини робіт переможців будуть розміщені в науково-художньому журналі для дітей та юнацтва «Паросток» та на сайті НЕНЦ.

Щиро вітаємо талановитого педагога! Бажаємо натхнення на нових ідей та планів!

Прес-служба міського голови.