Нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державною нагородою героя-рятувальника, Почесного громадянина Покрова Миколу Нечипоренка.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави у п’ятницю, 26 липня. Серед нагороджених 272 нацгвардійця, 74 прикордонника,  троє представників ДБР і один рятувальник – покровчанин, 28-річний Микола Нечипоренко. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та самовіддане служіння українському народові.

Начальник караулу 44 державної пожежно-рятувальної частини 7 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС, він помер від тяжких травм, отриманих під час виконання службового обов'язку. 8 червня під час ліквідації пожежі, спричиненої ворожими обстрілами,  герой-вогнеборець потрапив під повторний обстріл росіян. До останнього він боровся за життя... У лавах ДСНС Дніпропетровщини Микола Нечипоренко значиться з 2017 року.

Він був рятувальником не лише за професією, а й за покликом серця. Готовий щохвилини, ризикуючи собою, прийти на допомогу кожному, хто потрапив у біду.

Миколу Нечипоренка посмертно нагороджено також вищими відзнаками Покрова – «За заслуги перед містом» та званням Почесного громадянина міста.

Прес-служба міського голови.