На шляху до самоорганізації

на шляху до самоорганізації. Зображення 1
12 травня відбулося чергове засідання «круглого столу» на тему створення ОСББ за участю секретаря міськради Анатолія Пастуха та заступника міського голови Олександра Чистякова.


Начальник відділу економіки Марина Хабачева розповіла про системну роботу, яку проводить міська влада аби допомогти мешканцям багатоквартирних будинків якнайповніше скористатися своїм правом стати ефективним власником нерухомості.Так, на 7 сесії було затверджено міську Програму сприяння створення та діяльності ОСББ, якою передбачена інформаційно-консультативна та фінансова підтримка об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зараз на сесію готується проект рішення про порядок розподілу та попереднього визначення площ прибудинкових територій для утримання, благоустрою та прибирання. Причому там чітко буде вказано, що документ не є основою для сплати за землю, а винятково для визначення меж прибирання прибудинкової території.
Ініціативні мешканці говорили і про чутки, які стають на заваді самоорганізації населення. Поширення неправдивої інформації – це звична практика, якою зачасту займаються управляючі компанії, аби отримати у комунальну залежність якомога більшу частину житлового фонду. Не зрозуміло в чиїх інтересах діють наші псевдопатріоти, які розповсюджують листівки з агітацію проти створення ОСББ. Про такі знахідки у своїх поштових скриньках розповідали люди, які були присутні на «круглому столі», текст таких листівок бачили і в газеті «Чесно». Те, що там написано ніхто не брався навіть коментувати, бо неможливо спростовувати відсутність логіки та аргументів. Тому присутні на заході зосередилися на обговорені дійсно важливих питань, пов’язаних із підготовчими етапами створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Вкотре наголошувалося, що кожний багатоквартирний будинок згідно нового законодавства є приватною власністю його мешканців, і створювати ОСББ чи обирати іншу форму управління – це право мешканців. Завдання ж міської влади - підвищити обізнаність містян щодо законодавчих нововведень у сфері житво-комунального сектору та допомогти якнайповніше використати законні можливості, аби покращити якість утримання та експлуатації житлового фонду.
Прес-служба міського голови.