На сесії міської ради затверджено бюджет і прийнято Програму соціально-економічного та культурного розвитку громади

 

14 грудня відбулося пленарне засідання чергової 15 сесії Покровської міської ради.

Розпочалося воно з ухвалення проєкту рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Покров” полковнику служби цивільного захисту Володимиру Стовбі. Володимир Олександрович нині начальник районного управління ДСНС. Попередні п'ятнадцять років очолював міський відділ ДСНС, зробивши значний особистий внесок у справу захисту життя і здоров'я покровчан.

Перейшовши до основних питань, депутати затвердили Програму соціально - економічного та культурного розвитку на 2022 рік — один з основних документів, що визначає цілі та пріоритети розвитку громади.

Попередньо заслухали звіт про виконання Програми у поточному році. Заступник міського голови Олександр Чистяков проаналізував основні 15 показників сфер життєдіяльності міста, зазначивши, що виконання їх та заходів Програми сприяло впровадженню енерго- та ресурсозберігаючих технологій, формуванню сучасної інфраструктури споживчого ринку, підвищенню рівня благоустрою, підтримці найуразливіших верств населення, доступу до якісних соціальних послуг та іншого.

Основним завданням нової Програми соціально-економічного та культурного розвитку є забезпечення збереження рівня і якості життя населення, залучення інвестицій для створення нових робочих місць, підвищення ефективності енергоспоживання, збереження міської інфраструктури, житлово-комунального господарства, об'єктів культури та спорту, забезпечення необхідного рівня соціальних, медичних та освітніх послуг.

Ключовим питанням сесії стало затвердження проєкту бюджету на 2022 рік, який представила начальник фінансового управління Тетяна Міщенко.

Головний фінансовий документ міста було прийнято вчасно, у строки передбачені Бюджетним кодексом України. Це означає, що соціальна, освітня, медична та інші бюджетні сфери громади стабільно функціонуватимуть з першого дня нового року.

Перейшовши до питань “у різному”, депутати затвердили план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Покровської міської ради, затвердили базову мережу закладів культури, визначилися з розміром грошових адресних допомог за рахунок міського бюджету на 2022 рік.

Прес-служба міського голови.