На сесії міської ради

 

24 грудня відбулося друге пленарне засідання чергової 2 сесії Покровської міської ради.

Основним депутати розглянули питання «Про Стратегію розвитку Покровської міської територіальної громади на період до 2023 року». Доповідаючи з даного питання,  заступник міського голови Олександр Чистяков зазначив, що Стратегія є основним документом, який відображає бачення розвитку територіальної громади.

Він детально зупинився на виконанні плану заходів з реалізації  Стратегії розвитку  Покровської міської ради  на період 2018-2020 років, перерахувавши проєкти, які впродовж цього періоду були реалізовані в місті. Це і масштабні капітальні ремонти, заходи з енергоефективності, благоустрій, оновлення парку комунальної техніки, покращення медичного обслуговування та багато іншого. Попередній  досвід складання та реалізації Стратегії дозволив сформулювати  бачення громади в середньостроковій перспективі в усіх сферах життєдіяльності. Так, Стратегія розвитку на 2021 -2023 роки теж передбачає залучення коштів з бюджетів різного рівня. Планується поповнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств, зокрема придбання спецтехніки. Будівництво мережі водопроводу в селищі Шолохове. Буде продовжено роботи з реконструкції скверів, парків, площ, міжквартальних територій, капітальні ремонти доріг, покрівель, освітлення доріг, вулиць та прибудинкових територій.

Заслухавши інформацію, депутати затвердили звіт про виконання плану заходів Стратегії розвитку  до 2020 року та затвердили план заходів на наступні три роки.

При розгляді питань «у різному» було внесено зміни до бюджету, прийнято рішення про обмеження руху великовагових транспортних засобів вулицями та дорогами територіальної громади, прийнято у власність громади майна, визнаного судом як відмерла спадщина.

На сесії затвердили Програму розвитку місцевого самоврядування на 2021 -2025 роки, План роботи Покровської міської ради та закріпили депутатів за виборчими округами в межах територіальної громади.

Було затверджено Комплексну програму забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю, інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної інфраструктури на території Покровської міської ради. Надано згоду  на безоплатне прийняття до комунальної власності  територіальної  громади  введеного в експлуатацію об’єкта «Будівництво малого групового будинку «Надія» та взято на баланс.

Всього на другому пленарному засіданні було розглянуто і ухвалено 26 проєктів рішень.

Поза чергою денною секретар Покровської міської територіальної виборчої комісії Ольга Матвєєва оголосила про зміни у складі депутатського корпусу міської ради. Так, замість Петра Проценка, який після  обрання його депутатом міської ради по територіальному виборчому округу №1 від Дніпропетровської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» відмовився від депутатського мандата, постановою територіальної комісії визнано обраним наступним за черговістю депутата від ОПЗЖ – Олександру Свергун.

Прес-служба міського голови.