На сесії міської ради

 

28 серпня відбулося засідання чергової 28 сесії Покровської міської ради.

Перш ніж перейти до розгляду черги денної, депутати заслухали інформацію про результати діяльності Нікопольської місцевої прокуратури за І півріччя 2020 року, з якою виступив заступник керівника Нікопольської місцевої прокуратури Ярослав Якимець.

На сесії було внесено зміни до бюджету, затверджено перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню на території Покровської міської територіальної громади.

Ухвалено Програму енергоефективності для ОСББ у м. Покров на 2020-2023 роки, якою запропоновано прозорий механізм використання коштів, передбачених у міському бюджеті на відшкодування частини кредитів, залучених ОСББ на проведення заходів термомодернізації.

З метою приведення установчих документів до вимог чинного законодавства, затверджено Статут комунального закладу “Шолоховська середня загальноосвітня школа Покровської міської ради Дніпропетровської області” у новій редакції.

Прийнято рішення про створення комунальної установи “ Центр професійного розвитку педагогічних працівників Покровської міської ради”, що сприятиме професійному розвитку педагогів.

Ініціативною групою депутатів також виносилося питання про встановлення пільг юридичних та фізичних осіб з податку на нерухоме майно. Пропонувалося застосувати коефіцієнт 0,5 до раніше затверджених на сесії ставок на нерухоме майно. Враховуючи те, що підприємства працювали під час карантину, а міський бюджет недоотримав кошти, депутати не підтримали даний проект рішення.

Усього на пленарному засіданні було розглянуто 13 питань.

Після чого начальник управління освіти Ганна Цупрова поінформувала присутніх про готовність освітньої галузі міста до 1 вересня, зазначаючи, що проведено відповідні організаційні та протиепідемічні заходи й усі заклади освіти повністю готові до організованого початку навчального 2020-2021 року.

Прес-служба міського голови.