На сесії міської ради

 

26 червня відбулося засідання чергової 58 сесії Покровської міської ради.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, головне питання заслуховувалось за скороченою процедурою.

Хочемо зупинитися на головних його тезах.

Соціальна робота – це універсальний вид суспільної діяльності, спрямований на всебічну підтримку людини в непрості життєві періоди. Дуже важливо, що в нашому місті є установа, працівники якої дбають про соціально незахищені верстви населення.  Саме територіальний центр опікується людьми похилого віку, бездомними особами, особами з інвалідністю та тими, хто потрапив  у складні життєві обставини.

 За результатами аналізу діяльності терцентру за п’ять років, з 2015-го по 2019 роки,  кількість наданих послуг зросла на 42%.

У територіальному центрі впроваджуються нові форми соціальної роботи, які на практиці дають позитивні результати.

З метою оперативного вирішення кризових ситуацій, в яких опиняються деякі громадяни міста,  в установі результативно працює служба термінового соціального обслуговування

Інноваційним, ефективним та комплексним підходом до надання соціальних послуг підопічним терцентру є діяльність мультидисциплінарної команди. У порівнянні з 2016 роком, минулоріч кількість наданих мультидисциплінарних послуг зросла на 69%.

З кожним роком зростає кількість, підвищується якість, забезпечується комплексний підхід і  до надання соціальних послуг, що реалізуються  через діяльність оперативного пункту  взаємодії  з соціальними партнерами. За чотири роки їхня кількість зросла втричі. Соціальними партнерами територіального центру є Управління праці, медичні заклади, комунальні установи, управління освіти, служба з надзвичайних ситуацій, поліція.

Серед найбільш цікавих для підопічних денного перебування є діяльність Університету ІІІ віку, клубів за інтересами, осередків індивідуалізації.  Підопічні щорічно  беруть активну участь  в усіх міських заходах, фестивалях, конкурсах, соціальних проектах «Спортивні пані», «Танці для душі», «Активне довголіття» тощо.

Це результат спільної роботи працівників територіального центру та соціальних партнерів, які в цьому напрямку разом надали  у 2019 році понад 5,5 тисяч соціальних послуг, що на 72% більше, ніж у 2016 році.

За останні п’ять років у територіальному центрі  велика робота проведена  щодо зміцнення матеріально-технічної бази.

Так, розширено спектр соціальних послуг вразливим верств населення через відкриття  та оснащення додаткового приміщення  за адресою, Центральна, 62. Здійснено поточний ремонт  в залі зустрічей  територіального центру, придбано  нові сучасні меблі, оргтехніку.

У зв’язку  з запровадженням запобіжних заходів задля недопущення поширення COVID – 19 територіальним центром запроваджено інформаційну гарячу лінію для надання  адресної допомоги вразливим верствам населення. Завдяки цьому соціальному онлайн-проекту  оперативно визначаються потреби, надається відповідна  допомога та соціальні послуги одиноким та одиноко проживаючим громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим вразливим  верствам населення.

За період карантинних обмежень спеціально створеною мобільною бригадою майже 200 покровчанам похилого віку, ветеранам війни і праці, особам з інвалідністю, бездомним особам та іншим незахищеним категоріям населення додатково надано  понад 400 соціальних послуг різного напрямку.

Територіальний центр  також розширює  спектр соціальних послуг у напрямку соціальної допомоги вдома з паліативним доглядом та фізичного супроводу осіб з інвалідністю по  зору.

Постійно має на меті надавати  послуги, орієнтовані на результат і потреби клієнта, втілювати в життя  методологію  з використанням інформаційних технологій, яка дозволить мешканцям територіальної громади міста Покров  отримати необхідні якісні соціальні послуги без зайвого клопоту за місцем проживання, економлячи час і зусилля.

Також  на сесії було затверджено звіт про виконання міської цільової соціальної програми  «Освіта міста Покров на 2019-2021 роки» у 2019 році.

В питаннях «у різному»  внесено зміни до бюджету.

Ухвалили рішення щодо дитячого садочка «Сонечко», що у Шолоховому.  Дитячий садочок як працював так і буде працювати, зміниться лише його підпорядкування. Згідно Ст. 31 Закону про повну загальну середню освіту, з 1 вересня дошкільний заклад функціонуватиме у складі  початкового відділення Шолоховської школи. Садок належить до малокомплектних закладів, тож такий крок дозволить зберегти штат працівників і не вплине на його структуру та режим роботи.

Також прийнято рішення про  придбання в комунальну власність Покровської міської територіальної громади житлового будинку для  забезпечення житлом вихованців  дитячого будинку сімейного типу.

 Внесено зміни і до  міської Програми «Здоров’я покровчан  на 2019-2023 роки» щодо фінансової підтримки функціонування Центральної міської лікарні у 2020 році.  Виділено додаткові кошти на заробітну плату медпрацівників.

Затверджено Перелік  адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Покровської міської ради у кількості 209 послуг.

Всього  на сесії депутати розглянули 18 питань, з усіх прийнято відповідні рішення. Також заслухали інформацію про результати діяльності Нікопольської місцевої прокуратури за 2019 рік, яку озвучив її керівник Станіслав Вовк.

 

Прес-служба міського голови.