На п'єдесталі світлої людської пам'яті. У Покрові вшанували Бориса Мозолевського

Сьогодні у Покрові вшанували пам'ять людини, яка явила світу дивовижну Золоту Пектораль, відразу ж названу знахідкою віку.

4 лютого Борису Мозолевському мало б виповнитися 86 років. Доля відміряла йому небагато часу, та свій шлях він пройшов з палаючим серцем і душею.

Легендарною знахідкою великий археолог на весь  світ прославив і Україну, і наше місто, навіки ставши частиною історії Покрова.

Сьогодні про це говорили в коворкінговому центрі публічної бібліотеки, де пройшов пам'ятний захід на честь Почесного громадянина міста Б.М. Мозолевського.

Бібліотекарі підготували відеорепортаж, взявши за основу розповідь історика та думки пересічних містян, показали пам'ятні місця, пов'язані з його іменем - центральний міський парк, пам'ятний знак, меморіальну дошку.

Особливу увагу було привернуто до поетичної спадщини Мозолевського. Представлено його збірки: “Поезії”, “Кохання на початку осені”, “Дорогою стріли”.

Ведучий заходу бібліотекар Дмитро Горобій зазначив, що поезія Мозолевського дихає справжністю. Адже для нього ідеальне не було абстракцією, він вірив, що може зробити світ кращим.

Також презентували й одне з останніх надходжень - книгу “Симфонія Пекторалі”, в центрі уваги якої золота прикраса Скіфії. Поетичним творам “співця скіфського степу” було присвячене перформативне читання, до якого долучилися гості арт-центру.

Вже традиційно в цей день представники закладів культури поклали квіти до пам'ятного знаку та меморіальної дошки на честь Бориса Мозолевського.

Прес-служба міського голови.