На Маланку щедрували, миру, щастя віншували!

 

"Панував завжди щоб в Україні мир, Землю нашу рідну Бог благословив!" З такими побажаннями на Щедрий вечір покровчани зустрічали Старий Новий Рік та "водили Маланку" на центральній вулиці міста. Вже традиційно цього дня осередки культури вітають містян, у 2023 – му головні слова про Перемогу!

Вечір напередодні Старого Нового року називається Щедрим або Маланчиним і є одним з улюблених свят українців.

У день народного свята Відділ культури виконкому спільно з творчими колективами мистецьких шкіл, публічної бібліотеки, музею, Будинку культури Шолохового дарували неймовірний настрій містянам. Аби викликати незабутні емоції, нагадати про українські традиції  та звичаї, Центральною вулицею Покрова крокував святковий вертеп з різдвяними піснями, Василем, Меланкою, Кізонькою та Зіркою. Щедрували на мир, на Перемогу рідній Україні, на добро й щастя!

Ще з давніх-давен в масках і обрядових костюмах переодягнені щедрувальники ходили від хати до хати, висловлюючи добрі побажання з танцями, жартівливими сценками, щедруванням. Вважається, що якщо на щедрий вечір защедрували – рік буде вдалим. Щиро віримо, що цей рік таким і буде — вдалим, а значить, - переможним!

Прес-служба міського голови.