На честь Перемоги

на честь перемоги. Зображення 1
Свято пісні, свято пам’яті й одвічної пошани – саме так називають фестиваль «Світло вічного вогню», який кожного року ознаменовує світлий День визволення міста від фашистських загарбників.


За час існування фестиваль набув слави справжнього патріотичного руху, який об’єднує у єдиному прагненні: висловити слова безмежної подяки ветеранам, згадавши тих, хто навіки залишився на гірницькій землі.

Цьогорічний пісенний форум зібрав сотні городян: ветеранів війни, чорнобильців, афганців, на яких чекала не тільки зустріч з мелодіями воєнних літ, а й екскурс у історичне минуле міста, проведений учнями загальноосвітніх закладів - розповідь про часи окупації та день звільнення. І найперше - про ветеранів, яким адресували слова безмежної вдячності народний депутат України Андрій Шипко, заступник міського голови Наталія Бондаренко, голова міської ради ветеранів Микола Баршунін, підкреслюючи значимість події, яка не дозволяє розірватися зв’язку поколінь. Він міцнішає з особливого ставлення до ветеранської спільноти, яка цьогоріч відзначає 30-річний рубіж діяльності, про що говорив нардеп, вручаючи подяки й подарунки активістам ветеранського руху.
Свої музичні вітання адресували присутнім учасники фестивалю – колективи шкіл, Будинку творчості, Школи мистецтв, котрі спільно з відділом культури виконкому готували захід. Зі сцени лунали пісні, які допомагали вижити солдатам Другої Світової, а на екрані ішли фотохроніки Великої війни. Юні артисти проживали кожен номер, захоплюючи проникливістю й правдивістю виконання такого непростого музичного матеріалу. 
-Те, що фестиваль живе, знаходячи відгук у серцях молоді, свідчить про велику повагу до наших ветеранів, героїв, які на своїх плечах винесли воєнне лихоліття, - підкреслив міський голова Олександр Шаповал, - наш святий обов’язок берегти свою історію. Можна лише пишатися тим, що у Покрові естафету пам’яті несе молодь, продовжуючи славні патріотичні традиції.
Прес-служба міського голови.

на честь перемоги. Зображення 2

на честь перемоги. Зображення 3

на честь перемоги. Зображення 4

на честь перемоги. Зображення 5

на честь перемоги. Зображення 6

на честь перемоги. Зображення 7

на честь перемоги. Зображення 8