На черзі денній - децентралізація

на черзі денній - децентралізація. Зображення 1
6 липня відбулася позачергова 9/1 сесія Покровської міської ради 7 скликання. Питанням, яке потребувало невідкладного розгляду, стало затвердження нової редакції Порядку переведення квартир соціально-вразливих верств населення міста на індивідуальне опалення.


Як прокоментувала доповідач – начальник відділу економіки Марина Хабачева, внесені зміни – це результат роботи міської влади з удосконалення механізму реалізації Програми децентралізації теплопостачання міста.
Серед доповнень – новий розділ, який регламентує порядок визначення виконавця робіт із встановлення приладів індивідуального опалення соціально- вразливим верствам населення. У новій редакції також змінили термін «малозабезпечені верстви населення» на «соціально-вразливі» - це дає можливість розширити коло осіб, на безкоштовне встановлення приладів опалення. Змінився і розпорядник коштів: замість міськвиконкому - управління праці та соціального захисту, а термін «матеріальна допомога» замінили на «соціальна матеріальна допомога». Це дасть можливість зекономити кошти, оскільки виділені на встановлення індивідуального опалення суми не обкладатимуться податками.
Наступні рішення були логічним продовженням першого. Депутати затвердили проект рішення про створення конкурсної комісії з визначення інвестора для реалізації Програми децентралізації в м. Покров. Та внесли зміни до складу міжвідомчої комісії.
Крім того було затверджено Перелік соціально-вразливих осіб, яким встановлюються прилади індивідуального опалення за бюджетні кошти. Це перші 487 осіб, які в повному обсязі подали документи для подальшої роботи. Всього ж, як поінформував заступник міського голови Микола Гончаров, з квітня місяця робоча група обійшла 4840 квартир, було складено 2523 опитувальних листи, на основі чого було визначено 1901 особа, яка потребує допомоги в установленні індивідуального опалення. 950- ти з них, видано дозвільні документи.
З цього приводу міський голова звернувся до депутатів з проханням активізувати роботу з людьми на округах, аби ніхто не випав із поля зору.
На засіданні було розглянуто ще ряд питань за якими прийняті відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.