На часі - розвиток громадянського суспільства

на часі - розвиток громадянського суспільства. Зображення 1


Місто Покров успішно рухається у напрямку залучення громадськості до прийняття управлінських рішень. Прикладом того є створення Громадської ради, у процесі становлення - Молодіжна громадська рада, активно підтримується така форма самоорганізації, як об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та інше. Про мобілізацію зусиль влади і громади навколо спільної мети, вчора йшла мова у міськвиконкомі на презентації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.


Керуючий справами міськвиконкому Ганна Відяєва представила спікерів заходу – активістів Центру громадських і культурних ініціатив «Тамариск» Олександра Мітькова та Віталія Моргуна. Вони розповіли про мету, принципи, основні напрямки та завдання стратегії, зазначивши, що створення сприятливих умов для розвитку громадського суспільства є надзвичайно актуальними для України, зокрема у світлі реформування системи місцевого самоврядування. Стало відомо, що для реалізації Стратегії на рівні області, буде створено Координаційну раду при облдержадміністрації. Громадських активістів запрошують 26 серпня у Дніпро, де відбудеться стратегічна сесія, на якій відпрацюють єдині засади, котрі й визначатимуть подальшу діяльність Ради.
В ході обговорення Стратегії, розмірковували про суспільні очікування від її реалізації, та як, на рівні міста, можна долучитися до її імплементації та наводили приклади успішної діяльності. Говорячи про інструменти громадської участі – конкретизували поняття, зазначивши, що громадська рада – це орган громадського представництва суспільних інтересів, а координаційна – той, що об’єднує представників влади та експертів з питань розвитку громадського суспільства.
Представники Центру «Тамариск» висловили вдячність міській владі за запрошення і сприяння громадської активності.
Прес-служба міського голови.

на часі - розвиток громадянського суспільства. Зображення 2