Ми не чекаємо на час “після перемоги”, а працюємо для ветеранів та їхніх родин просто зараз - під час повномасштабної війни, війни на нашій території, під обстрілами та атаками.

Ми не чекаємо на час “після перемоги”, а працюємо для ветеранів та їхніх родин просто зараз - під час повномасштабної війни, війни на нашій території, під обстрілами та атаками. Ми вивчаємо новий досвід, беремо знання інших країн та втілюємо кращі практики у своїй роботі.

Таким був головний меседж, на якому наголошували представники Українського ветеранського фонду під час насиченої зустрічами та знаннями поїздки до США у межах програми “Відкритий світ”.

Керівниця відділу з комунікацій Олена Рибінська відвідала низку зустрічей, зокрема, у державному департаменті, Стенфордському університеті, Національній гвардії Каліфорнії, зустрічі із ветеранськими громадськими організаціями та пересічними американцями.

Вагомими були й зустрічі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, американським дипломатом, директором Інституту міжнародних досліджень ім. Фрімана Споглі - Майклом Макфолом та американським філософом і політичним економістом Френсісом Фукуямою.

Під час усіх зустрічей говорили не лише про ветеранську політику, а й про війну в Україні, російську пропаганду та ситуацію в нашій країні загалом.

Головні підсумки поїздки суголосять цінностям та меті роботи Фонду - забезпечення можливостей на шляху ветерана, аби вони по-справжньому і тілом, і душею мали змогу повернутись до цивільного життя.

Важливо, аби голос ветеранів був почутий. І ми постійно досліджуємо потреби і шукаємо рішення викликам, запозичуємо досвід інших країн, адаптуючи о наших реалій. Тож продовжуємо нашу місію та вдячні партнерам за спільні цінності та підтримку на цьому шляху.

Український ветеранський фонд Мінветеранів Open World Ukraine American Councils for International Education Congressional Office for International Leadership Lewis Madanick