Мріяти — значить жити: юні покровчани познайомилися з казковим Мишаськом

 

Він вже побував у десяти областях України, кмітливий і непосидючий, невиправний мрійник – Мишасько. Герой нової книги  В’ячеслава Купрієнка «Мишасько і розгардіяш» підкорює серця дітей та дорослих. Приїхав він і до Покрова.

З гітарою, відкритою усмішкою – таким покровчани знають барда, автора-виконавця, бойового офіцера, волонтера АТО, незмінного учасника фестивалю «Перевал». Але цього разу перекладач з китайської, капітан-розвідник, що пройшов горнило Афгану, представ у іншому амплуа – як  автор дитячої книги. З незмінною гітарою, дитячими піснями, мильними бульбашками та кумедними мишачими вушками він завітав до маленьких покровчан, аби особисто познайомити зі своїм героєм - Мишаськом.

Презентація книги, яка облетіла чи не всю Україну, стала справжнім святом, бо автор не просто читає свою історію,  занурює в неї дітей, запрошуючи перевтілитися у своїх героїв, відчути пригоди маленького мишенятка, який мріє, вірить у мрії і вони обов’язково здійснюються.

Інтерактивно, весело, зворушливо та пізнавально. Після такої зустрічі не лише малеча, а й дорослі прагнуть якскоріш відкрити книгу та поринути у пригоди.  За словами В’ячеслава, це для нього найбільша винагорода, коли діти читають книжки, переосмислюючи та аналізуючи.

Його Мишасько, насправді, має давню історію, бо народився образ коли його власні доньки були ще маленькими. Казкові пригоди «на ніч» з часом доповнилися новими історіями персонажа, які створював для друзів. Так поступово складалися оповідання, з яких виросла книжка з неймовірними ілюстраціями та неповторним сюжетом. Просочена добротою й щирістю, які здатна відчувати людина, яка пройшла війну...

-У моїй книзі немає моралізаторства,- говорить автор. - Мишасько своїми пригодами й вчинками навчає малечу пізнавати світ, іти за своєю мрією.

У книзі все це описано захоплююче та весело, зазначено, що вона «рекомендована Академією безжурних наук при Міністерстві дитячих питань та дрібничок». В’ячеслав зазначає, що «провокує» малечу на прочитання, інсценуючи уривки оповідань, коли разом із дітьми шукає кота через збільшуване скло, розмірковує, чому вода куляста, з'ясовує походження імені Карлсон. А ще запевняє, що йому надзвичайно легко спілкуватися з дітьми, діти й військові, за його словами, найщиріша та найправдивіша аудиторія, бо сприймають все чесно й відверто.

Його книжка не має вікового цензу, адже вийшла родинною, про це говорили і вчителі, із захватом ділячись враженнями від зустрічі та прочитання «Мишасько і розгардіяш». Для малечі презентації стали подією, бо зустрілися зі справжнім письменником, композитором у невимушеній атмосфері, коли слово торкається серця, в якому зародилися мрії та прагнення читати далі.

А далі буде. Бо вже у друку друга частина пригод Мишаська, казка – продовжується.

-Це дуже важливо, зацікавити дітей до читання, знайти пристрастинку, з цього починається пізнання нового, - усміхається В’ячеслав Купрієнко. І зізнається, що вже давно закоханий у Покров, місто, що дивує його своїми позитивними змінами, неймовірними людьми, щирістю й відкритістю, є прикладом співпраці влади й людей, з якої народилося сучасне місто, кожен куточок якого сповнений любов’ю покровчан.

Прес-служба міського голови.