“Мобільний соціальний офіс” працював на міському комунальному підприємстві “Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства”

“мобільний соціальний офіс”  працював  на  міському комунальному підприємстві “покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства”. Зображення 1

Прийоми громадян в рамках роботи «мобільного соціального офісу» вже не перший рік дають змогу працюючим та літнім людям отримати соціальні послуги. На днях відбувся черговий виїзд «мобільного соціального офісу» до комунального підприємства ”Покроводоканал”. Інформаційно-консультаційні послуги надали головний спеціаліст відділу з питань призначення та виплати пенсій управління Пенсійного фонду України в м.Орджонікдзе Тетяна Артьомова та інші представники соціальних служб міста.


Присутні звернулися за роз’ясненнями із різних питань. Працюючих та пенсіонерів цікавили питання субсидій, надання різних видів соціальної допомоги, зміни в пенсійному законодавстві з січня поточного року, а також порядок індексації пенсій. У рамках заходу обговорювали актуальні питання пенсійного забезпечення, наприклад такі: при досягненню якого віку жінкам надається право виходу на пенсію. А також перелічено документи, які необхідно подати для призначення пенсії.
Детально розповіли про виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, і державної соціальної допомоги на догляд, які здійснюються Пенсійним фондом України. Крім цього, зупинились на виплатах непрацюючим працездатним особам, які доглядають за інвалідами І групи, або за престарілими громадянами, які досягли 80-річного віку.
Для більшості громадян, якими опікуються соціальні служби, пенсійні виплати – основне джерело існування, тому запитання стосувалися порядку нарахування пенсії, її складових, особливостей пенсійного забезпечення відповідних категорій громадян. Також соціальні фахівці розповіли про єдиний принцип нарахування пенсій, отримання пенсій працюючими пенсіонерами. Одночасно звернута увага на роботу «гарячої» телефонної лінії за якими можна отримати індивідуальні консультації.
Послугами мобільного офісу скористалися 16 осіб.
Оперативність, професіоналізм, поєднанні з почуттям людяності та доброзичливості – те, на що очікують від соціальних служб. А отримані слова вдячності є добрим результатом нашої роботи.

Начальник управління ПФУ В.С.Агапова