«Місто – це моє життя»

 

Саме так говорить про Покров Василина Трохимівна Лінська, Почесний громадянин міста, Відмінник освіти. Сьогодні людина, яка чверть століття присвятила педагогічній справі, все життя займається краєзнавчою роботою, зустрічає свій день народження. Зі святом її привітав міський голова Олександр Шаповал, адресуючи найкращі побажання.

Трудовий стаж Василини Трохимівни – 53 роки, це офіційно занесені у документи, насправді, залишається у бойовому строю ветеранської організації, громадської та краєзнавчої роботи, які не полишала ні на хвилину.

Вона приїхала до Покрова у далекому 1964 році, коли тільки закладалися підвалини міста. Дитина війни, добре знала, що таке лихоліття, мріяла стати лікарем, однак доля розпорядилася інакше. Сьогодні не віриться, що Василина Трохимівна, котру всі знають як вчителя, розпочинала свій трудовий шлях інженером гірничо-збагачувального комбінату, разом з тим, саме тут  проявилися її якості наставника, відмінного організатора, людини, яка може повести за собою.

Її покликанням стала освітянська справа, такий непростий та відповідальний, професійно-технічний напрямок. Чверть століття В.Т.Лінська віддала міському училищу, впроваджувала нове, прогресивне, запалюючи в молоді бажання іти уперед, не зупинятися на досягнутому. Вболівала за кожного учня, разом з ними переживала зміни у країні і такий болючий Афганістан. Саме за її ініціативи в училищі було відкрито музей бойової слави та пам’ятний знак учням, загиблим на чужій війні.

Тема пам’яті, збереження своєї історії іде через усе життя Василини Лінської. Десятки публікацій, занотованих спогадів очевидців буремних подій вона передала міському музею і сьогодні продовжує досліджувати минуле краю, який став для неї рідним. Громадський діяч, володар багатьох професійних та державних відзнак, найдорожчою винагородою вважає звання Почесного громадянина міста. Її Покрова, з яким пов’язане усе життя.

Прес-служба міського голови.