Місто за тиждень

Освіта

Тривають обмеження освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти, дитсадках, спортивних школах.

Виконання освітніх програм забезпечується через організацію дистанційного навчання.

Медицина

У пологовому відділенні ЦМЛ народилося п’ятеро малюків. На лікуванні у добовому стаціонарі перебувало 109 хворих, 59 пацієнтів нині знаходиться у денному стаціонарі  терапевтичного профілю, 32 – у денній хірургії.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 2072 особи, 76 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 158 виїздів.

Соціальна сфера

У зв’язку з карантином, в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами установи.

Для вирішення питань щодо оформлення житлових субсидій, державних допомог та пільг  доведені телефони, за якими можна отримати консультації та визначення часу відвідування.

Протягом тижня прийнято 50 громадян з питань перерахунків та призначень державних гарантій.

Проконсультовано 264 осіб, які не потребують термінового вирішення питань.

В управлінні обліковується 4952 отримувачі житлових субсидій, 2941 отримувач державних допомог, 1332 домогосподарства, де користуються пільгами, 278 учасників АТО, 406 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують їх доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та сурове виконання карантинних заходів.

Тривають дистанційні заняття Університету ІІІ віку.

На період карантину міська філія обласного центру зайнятості запровадила тимчасові особливості обслуговування клієнтів. Віддається перевага взаємодії з кар’єрним радником без відвідування центру зайнятості, тобто у дистанційному режимі. Прийом документів від клієнтів, у тому числі для фіксації наміру бути зареєстрованим як безробітний, здійснюється засобами електронного зв’язку або через скриньку для прийому кореспонденції.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговують  лінії зовнішнього освітлення, здійснюють прибирання міста та проводять санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали три заявки з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.