Місто за тиждень

Освіта

Продовжується підготовка до нового навчального року. Уточнено мережу класів та контингент учнів навчальних закладів, а також груп та вихованців дошкільної освіти.

Здійснюється координація електронної реєстрації дітей до закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста.

Взято участь у методичних вебінарах з питань підготовки до нового навчального року.

Медицина

У пологовому відділенні ЦМЛ народилося троє малюків. На лікуванні у добовому стаціонарі перебувало 116 хворих, нині у денному стаціонарі хірургічного профілю знаходяться 84 пацієнти, 80 - у денній терапії.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1483 особи, 73 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 132 виїзди.

Соціальна сфера

На прийомі у фахівців управління праці та соціального захисту населення побувало 549 громадян. Прийнято 67 заяв на призначення усіх видів державної допомоги, в тому числі пільг та субсидій.

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення здійснено 6 обстежень суб'єктів підприємницької діяльності, виявлено одне порушення.

Сім осіб з інвалідністю отримали 13 направлень на забезпечення технічними засобами реабілітації.

З Нікопольським регіональним відділом Держпраці проведено спільну нараду про збільшення превентивних заходів, спрямованих на зменшення порушень трудового законодавства щодо використання праці неповнолітніх.

В управлінні праці обліковується 2943 отримувачі житлових субсидій у літній період, 1642 домогосподарства, що користуються пільгами, 2901 отримувач державних допомог, 267 учасників АТО, 367 ВПО.

Для безробітних, які перебувають на обліку, центром зайнятості проведено 26 профорієнтаційних заходів.

Також з метою вирішення актуальних питань співпраці та мотивації умовно засуджених до праці, проведено спільну нараду з Покровським міським сектором філії державної установи “Центр пробації”.

Комунальна сфера

Працівники “Добробуту” обслуговували лінії зовнішнього освітлення, прибирали території, здійснювали покіс трав, догляд за клумбами.

У міськводоканалі виконали чотири заявки з водопровідних мереж, накрито один каналізаційний люк.

ДСНС

Пожежно-рятувальним підрозділом було здійснено виїзди на гасіння пожеж. Одна виникла ввечері, 13 серпня, в одній із квартир по вулиці Центральній. Друга — 16 серпня, близько опівночі, у літній кухні домогосподарства по вулиці Волгоградській.

Прес-служба міського голови.