Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1Освіта
Фахівці управління освіти взяли участь в обласній інструктивно-методичній нараді щодо роботи з обдарованою молодю, яка відбулася 18 вересня у Дніпрі.
Команда юних автомоделістів БТДЮ стала переможцем у командному заліку Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з автомодельного спорту, що проходили у Миколаєві 20-23 серпня.
Учнівські, педагогічні та батьківські колективи долучилися до святкування Міжнародного дня миру, зокрема, заклади освіти стали учасниками тематичної інтернет-естафети.
Медицина
За тиждень у пологовому відділенні ЦМЛ народилося 7 малюків. У добовому стаціонарі проліковано 111 хворих, нині у денному стаціонарі хірургічного профілю перебуває 69 пацієнти, у денній терапії - 84.
До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1665 пацієнтів, 34 - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.
Соціальна сфера
На прийомі у фахівців управління праці та соціального захисту населення побувало 720 громадян. Прийнято 120 заяв на призначення усіх видів державної допомоги, в тому числі пільг та субсидій.
Обстежено матеріально-побутові умови проживання 14 сімей, які звернулися за призначенням державних допомог.
Нині в управлінні обліковується 2588 отримувачів житлових субсидій, 2577 пільговиків, 254 демобілізованих учасників АТО, 375 ВПО.
Через центр зайнятості працевлаштовано 44 особи, четверо направлено для участі у громадських та роботах тимчасового характеру.
Для безробітних, які перебувають на обліку, проведено 12 профорієнтаційних заходів. Зокрема, семінари з загальних питань зайнятості населення, з техніки пошуку роботи, орієнтації на громадські роботи, оволодіння новою професією та прес-тур на виробництво АТ "ПГЗК".
Комунальна сфера
Працівники "Добробуту" займалися обслуговуванням ліній зовнішнього освітлення, санітарною обрізкою дерев, розплановували клумби та завозили чорнозем, прибирали території міста.
У міськводоканалі виконано 13 заявок по водопровідним мережам, видано 6 технічних умов на встановлення водомірних вузлів обліку.
ДСНС
Протягом тижня рятувальники надавали допомогу населенню та здійснювали виїзд на гасіння пожежі на подвір’ї будинку по вулиці Шевченка. Постраждалих немає.
Прес-служба міського голови.