Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1Освіта
У закладах освіти триває підготовка до нового навчального року та осінньо-зимового періоду. Продовжується реконструкція НВК №1.
Отримано другу партію підручників нового покоління для 5-х класів, тепер вони ними забезпечені на 100%.
Медицина
Протягом тижня у пологовому відділенні Центральної міської лікарні народилося двоє малюків. У добовому стаціонарі проліковано 105 хворих. У хірургічному денному стаціонарі перебуває 75 пацієнтів, а в терапевтичному — 79.
За цей період до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1163 відвідувачів, 28 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.
Соціальний захист
На прийомі у фахівців управління праці та соціального захисту населення з різних питань побувало 1142 особи. Прийнято 168 заяв на призначення усіх видів державної допомоги, 87 заяв на монетизацію зекономленого тепла.
Здійснено десять перевірок достовірності інформації про доходи та майновий стан отримувачів (та членів їх сімей) матеріальних допомог.
Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено два суб’єкти підприємницької діяльності, виявлені порушення.
На даний час в управлінні обліковується 2413 отримувачів субсидії, 2577 пільговіків ( 1571 домогосподарств), 252 демобілізованих учасників АТО та 377 ВПО.
У центрі зайнятості працевлаштовано 48 громадян, а 47 направлено для участі в громадських та роботах тимчасового характеру. Для безробітних, які перебувають на обліку, проведено 13 профорієнтаційних заходів. У тому числі: міні-ярмарок вакансій за участі представників Покровського міського військкомату та тренінг для безробітних "Професійне самовизначення молоді на шляху до працевлаштування" й інші.
Комунальна сфера
Комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.
"Добробут" обслуговує лінії зовнішнього освітлення, займаються покосом трав, санітарною обрізкою дерев, прибиранням територій тощо.
У міськводоканалі виконали 9 заявок по водопровідним мережам. Видано 8 технічних умов на встановлення водомірних вузлів обліку.
Прес-служба міського голови.