Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
Учнівсько-педагогічний загал міста звітує про перші результати навчального року. У школах завершено проведення I етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та восьмого Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Визначено переможця міського етапу обласного конкурсу "Мій рідний край – моя маленька Батьківщина" у номінації "Криниця духовності", ним стала вихователь КДНЗ №5 Л.Є.Гадзаман. Осінні канікули були плідними і для дітей. Так, команда ліцею виборола друге місце у зональних змаганнях з тенісу, а Єва Пєвішева, вихованка Школи мистецтв, стала переможницею обласного конкурсу "Безпечна Україна".

Медицина

За минулий тиждень у добовому стаціонарі центральної міської лікарні пролікований 101 хворий. На лікуванні денного стаціонару хірургії перебуває 63 пацієнти, терапії – 100.
До центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1163 містян, 28 надана невідкладна допомога в амбулаторіях.

Соціальна сфера
За інформацією управління праці та соціального захисту населення, у місті 8603 домогосподарств, отримувачів субсидії. Пільгами користується 2073 особи. На обліку перебуває 237 учасників АТО, з них 232 – учасники бойових дій, 4 інваліди війни, один учасник війни. За тиждень, що минув, спеціалісти управління взяли участь у роботі восьми профільних комісій.
Проведено одинадцять профорієнтаційних заходів і міським центром зайнятості. На минулому тижні фахівці центру провели семінар з питання запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці. Та тренінг для безробітних жінок: "Побудова кар’єри та професійний розвиток" .

Комунальна сфера
Для комунальників гаряча пора. На часі прибирання міста. Не знімаються з порядку планові завдання. Так, "Добробут" міняв лампи ліній зовнішнього освітлення у місті та прилеглих селищах, проводив ревізію дорожніх знаків. Дільниця дорожнього та зеленого господарства підприємства здійснює санітарну обрізку дерев, прибирає місто від листя. Міськводоканалом за тиждень виконано 25 заявок по каналізаційних мережах, 17- водопровідних.

Міський відділ з надзвичайних ситуацій
Минулий тиждень для вогнеборців пройшов спокійно, без надзвичайних подій.
Прес-служба міського голови.