Місто за тиждень


Минулий тиждень для міських підприємств та організацій видався насиченим та клопітким. Ліквідація наслідків стихії, підготовка до поминальних днів, пауза в навчальному процесі - все це випало на період 17-23 квітня.
Комунальні служби
Підприємство «Добробут» усувало несправності ліній зовнішнього освітлення по місту та прилеглих селищах, очищали доріжки від снігу, ливневу каналізацію, прибирали «аварійні» гілки, ремонтували деформовані через негоду дорожні знаки. Разом з тим, здійснювали ревізію бензокос, омолоджували кущі.
Зусилля працівників ЖЕО також були спрямовані на ліквідацію наслідків негоди та виконання поточних завдань. Протягом тижня було здійснено 257 заявок, більшість із яких (136) - каналізаційні.
Міськводоканалом виконано 42 заявки по каналізаційним мережам та шість – по водопровідним.
Без перебоїв працювала «Саночистка».


Освіта
В управлінні освіти проведено міський етап Всеукраїнського фестивалю-огляду кращого досвіду з організації просвіти батьків вихованців дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів «Джерело батьківських знань», переможцем якого визнано дитячий садок № 13.
Відбулося засідання Асоціації музичних керівників дошкільних навчальних закладів та два семінари-практикуми: для вчителів початкової школи та бібліотекарів, а також інструктивно-методична нарада з керівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.
Медицина
Центром первинної медико-санітарної допомоги зафіксовано тисячу відвідувань, 22-ом пацієнтам надана невідкладна допомога в умовах амбулаторії.
Протягом минулого тижня у пологовому відділенні ЦМЛ на світ з’явилося четверо немовлят, які поповнили родини покровчан.
У добовому стаціонарі проліковано 99 пацієнтів, на лікуванні в денному стаціонарі хірургічного профілю перебуває 73 особи, терапевтичного профілю - 73 пацієнти.
Соціальна сфера
За інформацією управління праці та соціального захисту населення житловими субсидіями станом на 20 квітня охоплено 9842 домогосподарства.
На обліку в центрі зайнятості перебуває 465 осіб, 450 із них мають статус безробітного. Протягом тижня працевлаштовано 17  осіб. Проведено десять профорієнтаційних заходів, у тому числі «Ярмарку вакансій».
МНС
24 квітня, після опівночі, пожежно - рятувальним підрозділом було здійснено виїзд на гасіння пожежі, що сталася в одному з будинків по вулиці Лізи Чайкіної. Екіпажем 2-го караулу було врятовано власника квартири. Наразі пенсіонер перебуває у відділенні інтенсивної терапії Центральної міської лікарні.
Прес-служба міського голови.