Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
На минулому тижні, на відміну від поточного, місто переймалося весняними клопотами та благоустроєм.
Комунальні служби.
Працівники ЖЕО  виконали 284 заявки, з них: 163 - по каналізації, 55 – по холодному водопостачанні, по 31 заявці зі столярних та електромонтажних робіт. Ремонтували лавочки, міняли каналізаційні люки, продовжували демонтаж антенних підсилювачів.
У міськводоканалі виконали 40 заявок по каналізаційним мережам, 13 – по водопровідних.


Працівники «Добробуту» встановлювали на опори металеві декоративні конструкції по вулиці Героїв України, озеленювачі готували клумби та засівали насіння квітів та газонних трав.
Дільниця дорожнього господарства проводила ревізію та реставрацію дорожніх знаків, очищували ливневу каналізацію. Свою повсякденну роботу виконували дільниця з благоустрою території, механічний цех, дільниця з експлуатації ліній зовнішнього освітлення.
Освітяни
У закладах освіти проводилися виховні тематичні заходи з нагоди Дня здоров’я, Міжнародного дня звільнення в’язнів фашистських концтаборів. У рамках тижня безпеки дорожнього руху вихованці закладів освіти долучилися до перегляду вистави Дніпропетровського театру опери та балету «Козацькі пригоди».
На базі Будинку творчості було проведено ділову гру «Як створюються гроші» із залученням працівників банківської сфери.
Команди з Покрова (2006р., 2004 р. народження) на обласних змаганнях серед школярів «Шкіряний м’яч» посіли І та ІІ місця.
Медицина
Протягом минулого тижня Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1080 мешканців міста, 13 пацієнтам надана невідкладна допомога в амбулаторіях.
У пологовому відділенні ЦМЛ народилося двоє малюків, 109 – проліковано в добовому стаціонарі. Наразі 79 хворих перебуває у денному стаціонарі хірургічного профілю та 109 – терапевтичного профілю.
Соціальна сфера
За період з 10 по 14 квітня до управління праці з різних питань звернулося 452 особи. Фахівцями проведено 20 обстежень матеріально-побутових умов проживання отримувачів соціальних допомог та житлових субсидій. Групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 11 суб’єктів підприємницькою діяльності, внаслідок чого виявлено 5 порушень та працевлаштовано 4 особи.
Також проведено засідання кількох комісій, серед них - з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та внесків на обов’язкове соціальне страхування.
Міський центр зайнятості інформує, що всього на обліку там перебуває 466 осіб, із них 454 мають статус безробітного. На минулому тижні було зареєстровано 40 громадян, 29 - працевлаштовано, для участі в громадських роботах направлено 14 чоловік, зареєстровано 43 вакансії.
За звітний період проведено 9 профорієнтаційних заходів. Один з них, на тему «Послуги служби зайнятості роботодавцям міста», відбувся 12 квітня за участі соціальних партнерів, представників кадрових служб підприємств та роботодавців.
Прес-служба міського голови.