МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта

Школярі Покрова стали призерами Всеукраїнського конкурсу «Пожежі краще запобігти» та обласного конкурсу з комп’ютерного макетування та верстання.

Методисти управління освіти проходять навчання за темою «Інституційний аудит: розроблення стратегії і процедур забезпечення якості освіти».

Продовжується робота щодо консультаційно-методичного супроводу участі педагогів закладів освіти у фестивалі педагогічних інновацій освітян Дніпропетровщини «EduFest Dnipro-2021» та обласному конкурсі «Сім перлин дошкілля».

Педагоги закладів освіти територіальної громади взяли участь в онлайн-конференції «Створення у закладах освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу (цькування)». 

 Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі ЦМЛ  перебувало 52 хворих, 51 пацієнт нині знаходиться у денному стаціонарі хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1832 особи,   112 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 203 виїзди.

Соціальна сфера

В управлінні праці та соціального захисту населення з метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом  126  громадян. Консультації отримала 181  оcоба, котрі не потребують термінового вирішення питань. Опрацьовано 55 особових справ.

Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі відвідано 3 родини за місцем проживання.

Опрацьовано три  повідомлення щодо домашнього насильства.

Триває інвентаризація особових справ отримувачів державних допомог.

Взято участь у семінарі, проведеному ДСНС в режимі онлайн ZOOM- конференції,  на тему: « Соціальні права та гарантії внутрішньо переміщених осіб» та в тематичній нараді щодо забезпечення роботи з підготовки надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі  спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

В управлінні обліковується 5069  отримувачів житлових субсидій, 2809 - державних допомог, 1219 домогосподарств, де користуються пільгами, 287  учасників АТО, 428 ВПО

У територіальному центрі соціального обслуговування  продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Проводять моніторинг стану здоров’я , виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань. В рамках карантину діє Університет ІІІ віку, клуби за інтересами.

У міській філії обласного центру зайнятості прийом документів для реєстрації проводиться за особистим зверненнями шукача роботи, засобами електронного зв'язку та через онлайн-портал державних послуг “Дія”.

  Для безробітних осіб проведено  семінари із загальних питань зайнятості, інформаційний вебінар, тренінг та майстер-клас.

Також проведено презентацію навчання в Дніпропетровському центрі професійної освіти Державної служби зайнятості. Віртуальне відвідування  психологічного тренінгу для слухачів за професією «Молодша медична сестра з догляду за хворими».

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, займалися прибиранням територій  міста.

В День довкілля Покров приєднався до щорічної Всеукраїнської акції «День благоустрою територій населених пунктів».

У міськводоканалі виконали  6 заявки з водопровідних мереж, накрили 2 люки.

Прес-служба міського голови.