МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта 

Педагоги БТДЮ взяли участь у вебінарі, організованому Міжнародною асоціацією позашкільної освіти  спільно з Всеукраїнською асоціацією об’єднаних територіальних громад «Позашкільна освіта у громаді: як зберегти мережу і забезпечити розвиток».

Лідери учнівського самоврядування та учасники клубу активної шкільної молоді «Сфера»  долучилися до роботи Головного молодіжного  форуму України Національної ради дітей та молоді.

Протягом останнього тижня І семестру у закладах освіти  проведено новорічні та різдвяні  заходи з дотриманням рекомендацій головного державного санітарного лікаря.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 47  хворих, 66 пацієнтів  нині знаходяться у денному стаціонарі хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1446 осіб , 94 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 191 виїзд.

Соціальна сфера

В управлінні праці та соціального захисту населення з метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 89 громадян. Консультації отримали 199  осіб, які не потребують термінового вирішення питань.

Взято участь у семінарі, проведеному ДСНС режимі он-лайн ZOOM- конференції, тема якого: «Зміни в законодавстві  щодо протидії домашньому насильству за ознакою статі».

Також у онлайн - семінарі Центру здійснення виплат на тему: «Порядок поділу електронних баз даних між структурними підрозділами з питань соціального захисту населення».

В управлінні обліковується 5057 отримувачів житлових субсидій, 2832 - державних допомог, 1281  домогосподарство, де користуються пільгами, 285  учасників АТО, 421 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Проводять моніторинг стану здоров’я, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань. В рамках адаптивного карантину діє Університет ІІІ віку.

У міській філії обласного центру зайнятості прийом документів для реєстрації проводиться за особистим зверненнями шукача роботи, засобами електронного зв'язку та через онлайн-портал державних послуг “Дія”. 

Для безробітних організовано вебінавр з оволодіння навичками підготовки до співбесіди з роботодавцем та  мистецтвом самопрезентації.

Пройшов вебінар з формування практичних навичок  складання резюме та ефективного його використання у пошуку роботи.

  9 грудня затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної  суми.

На минулому тижні 4 роботодавці звернулися за даним видом допомоги.

 Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, прибирали території міста, здійснювали санітарну обрізку дерев.

У міськводоканалі виконали 7 заявок з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.