МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта

На минулому тижні в закладах загальної середньої освіти пройшло урочисте вручення випускникам свідоцтв про отримання повної загальної середньої освіти.

У школярів тривають літні канікули. В умовах адаптивного карантину працюють заклади дошкільної освіти.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебував 61 хворий, 51 пацієнт нині знаходиться у денному стаціонарі хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1349 осіб, 107 - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 116 виїздів.

Соціальна сфера

Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.

З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 113 громадян. Консультації отримали 72 особи, які не потребують термінового вирішення питань.

Підготовлено 13 направлень щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації.

В управлінні обліковується 2905 отримувачів житлових субсидій, 2832 - державних допомог, 1622 домогосподарств, де користуються пільгами, 278 учасників АТО, 415 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та виконання умов адаптивного карантину.

Працівники відділення денного перебування провели анкетування у с. Шолохове з метою забезпечення потреб громадян похилого віку та громадян з особливими потребами.

У міській філії обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких є інформування безробітних щодо інтернет - ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше. Надано 29 профінформаційних, 35 профконсультаційних консультацій та 15 з професійного навчання та працевлаштування.

Протягом тижня для безробітних через скайп-зв'язок проведено два вебінари.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, здійснювали прибирання міста, покіс трав, полив та прополювання квітів, фарбували дитячий майданчик, продовжують проводити санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали 8 заявок з водопровідних мереж.

ДСНС

Пожежно-рятувальним підрозділом міста здійснено гасіння пожежі у Шолоховому, де горів тракторний причіп, та надавали допомогу населенню.

Прес-служба міського голови.