МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

 

Освіта

Триває основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. На минулому тижні випускники пройшли тестування з англійської мови та історії України. Решта школярів на літніх канікулах.

В умовах адаптивного карантину працюють заклади дошкільної освіти.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 65 хворих, 54 пацієнти  нині знаходяться у денному стаціонарі  хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1497 осіб, 107  - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

 Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 160  виїздів.

Соціальна сфера

Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.

З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 194 громадян. Консультації отримали 132 особи, які не потребують термінового вирішення питань.

Опрацьовано 48 звітів підприємств та 43 від ФОП щодо середньооблікової чисельності та середній заробітній платі працівників підприємств, установ та організацій, ФОП за ІІ квартал 2020 року.

На обслуговування територіального центру взято шість осіб, ще чотири заяви опрацьовується.

Підготовлено 22 направлення щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації.

В управлінні обліковується 2874 отримувачів житлових субсидій, 2832 - державних допомог, 1634 домогосподарств, де користуються пільгами, 276 учасників АТО, 415 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн- режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та виконання умов адаптивного карантину.

У міській філії  обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких є інформування безробітних щодо інтернет - ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше. Надано 31 профінформаційну, 56 профконсультаційних консультацій та 38 з професійного навчання та працевлаштування.

Протягом тижня для безробітних через скайп-зв'язок проведено три вебінари і один  для працівників Покровської міської філії на тему «Комунікативна компетентність як основа ефективного професійного спілкування».

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговують  лінії зовнішнього освітлення, здійснювали прибирання міста, покіс трав, догляд за зеленими насадженнями, продовжують проводити санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали 7 заявок з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.