МІСТО ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта

Абітурієнти взяли участь у пробному ЗНО, що проходило в онлайн-режимі.  15 червня  складали  тестування з української мови та літератури, 17-го – з інших предметів.

Нині випускники готуються до ЗНО, до якого залишилися лічені дні,  у решти школярів тривають  літні канікули.

Працюють заклади дошкільної освіти.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 55 хворих, 57 пацієнтів  нині знаходяться у денному стаціонарі  хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1530 осіб , 92 - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

 Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 140  виїздів.

Соціальна сфера

Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.

З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 152 громадян. Консультації отримало 135 осіб, які не потребують термінового вирішення питань.

Надійшло п’ять повідомлень щодо домашнього насильства

Мобільною  бригадою  соціально-психологічної допомоги  постраждалим від домашнього насильства  та насильства за ознакою статі здійснено  два виїзди, відвідано три родини за місцем проживання.

На обслуговування територіального центру направлено дві особи.

Видано посвідчення чотирьом дітям з багатодітних сімей, також чотирьом батькам  та сімом дітям подовжено термін дії посвідчень.

В управлінні обліковується 2817 отримувачів житлових субсидій, 2939 - державних допомог, 1604 домогосподарств, де користуються пільгами, 277 учасників АТО, 504 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та сурове виконання карантинних заходів.

Підопічні відділення  денного перебування для медичних працівників міста влаштували онлайн-флешмоб, подякувавши їм за працю.

 У міській філії  обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких єінформування безробітних щодо інтернет - ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше. За тиждень надано 27 профінформаційних, 49 профконсультаційних консультацій та 38 з професійного навчання та працевлаштування.

Протягом тижня для безробітних через скайп-зв'язок проведено три інформаційних вебінари.  

Три  роботодавці з найманими працівниками та 73 фізичних особи – підприємці подали пакети документів на допомогу по частковому безробіттю.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговують  лінії зовнішнього освітлення, здійснювали прибирання міста, покіс трав, догляд за зеленими насадженнями, продовжують проводити санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали 5 заявок з водопровідних мереж.

ДСНС

Пожежно-рятувальним підрозділом надавалася допомога населенню та працівникам екстреної медичної допомоги, надійшло два хибних виклики.

Прес-служба міського голови.