Міському музею Покрова презентовано видання, присвячені Борису Мозолевському

 

Тепер твори «Симфонія Золотої Пекторалі», «Маленький Скіф», автора, Сергія Кустова, львів’янина, члена спілки письменників України, народного артиста України, доповнять музейну експозицію. Нагадуватимуть про важливу дату, 85-річчя від дня народження великого українця.

Свої книги автор презентував під час мистецької зустрічі, що пройшла в рамках культурологічного проекту «Львів-Нікопольщина:творча співдружність». На неї Сергій Кустов запросив фахівців міського музею Покрова, міста, яке так багато значило для Бориса Мозолевського, яке записало його ім’я у Почесні громадяни. Під час зустрічі письменник та театральний діяч говорив про вплив особистості Мозолевського - археолога, поета, на його творчість та світосприйняття. Життя видатної людини лягло в основу творів, які побачили світ.

Для Сергія Кустова це епохальна подія. Втілити її у життя допомагала нікопольчанка, громадська діячка, філософиня – Антоніна Косих. Актор театру і кіно, він  понад 50 років віддав Львівському першому українському театру для дітей та юнацтва. Його творча спадщина складається з сотень ролей у кіно та театрі.

Подорож до козацького краю, надиханого споконвічною Скіфією, знайомство з його історією, стало потужним поштовхом до тривалих досліджень. «Симфонія Золотої Пекторалі» - це данина пам’яті Борису Мозолевському, ще одна розповідь про величну Скіфію. Тепер з виданням можна ознайомитися і в міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька, де продовжують збирати матеріали про видатного українця, котрий залишив світові безцінну спадщину.

Прес-служба міського голови.