Мішенню для вандалів став міський музей

 

Випадок, який стався днями, по-справжньому обурює. Вночі невідомими  були пошкоджені інформаційні банери, на яких зазначено режим роботи та напрямки діяльності закладу. Вони були пошматовані гострим предметом, причому характер пошкодження свідчить, що робилося це цілеспрямовано.

Як зазначає директор музею Тетяна Подольчак, банери прикрашали фасад музею вже близько двох років. Працівники музею своїми силами змогли дещо замаскувати порізи, але повністю ліквідувати пошкодження неможливо.

У цій ситуації найбільше обурює той факт, що об'єктом нападу став саме музей, адже це, фактично, є ударом по історичній пам'яті Покрова. Шкода, але доки більшість покровчан радіє тим позитивним змінам і перетворенням, які відбуваються у місті, знаходяться й ті, хто прагне протилежного. Цього разу мішенню для вандалів став музей...

І це наводить на гіркі роздуми, адже народний краєзнавчий музей ім. Миколи Занудька завжди був візитівкою міста, а за останні роки став місцем, цікавим не лише покровчанам, а й мешканцям усього регіону. Значно зросло його технічне оснащення, тут з'явилися нові експозиції, мультимедійне обладнання. Колектив докладає усіх зусиль, аби музей, як скарбниця історичної пам'яті Покрова, жив і розвивався. Завдяки впровадженню інтерактивної моделі спілкування покровчани стають безпосередніми учасниками багатьох цікавих заходів, які проходять в його стінах. У прагненні зберегти та розвивати народні традиції музейники активно співпрацюють з унікальними людьми нашої місцевості, підтримують зв'язок із земляками в інших містах і навіть країнах. Подібні вчинки зводять нанівець колосальну краєзнавчу роботу, але музейники певні, що прихильників закладу – більшість, тих, хто співпереживає, допомагає та підтримує.

Прес-служба міського голови.