Мінветеранів співпрацюватиме з Фондом цивільних досліджень та розвитку США щодо професійного розвитку українських ветеранів у сфері кібербезпеки

Відповідний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством у справах ветеранів України і Фондом цивільних досліджень та розвитку США (U.S. Civilian Research & Development Foundation, CRDF Global) підписано у понеділок, 22 січня.

????Зокрема, сторони співпрацюватимуть над реалізацією програми професійного розвитку у сфері кібербезпеки для ветеранів України в межах проєкту “Кіберзахисники”.

????Програма є частиною ініціативи Державного департаменту США з усунення кіберзагроз в Україні та реалізується за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації наданням допомоги Державного Департаменту США для країн Європи.

????Вона включає два основних компонента – навчання у сфері кібербезпеки та соціальну адаптацію. Реалізація програми відбувається через чотири ключові напрями: “навчально-теоретична основа із питання кібербезпеки”, “вивчення англійської мови”, “кар’єрне консультування” та “психосоціальна підтримка”.

????Це дозволить забезпечити ветеранам й ветеранкам не лише можливість опанувати та здобути технічні навички, а й сприяти повноцінній реінтеграції до мирного життя та кар’єрному успіху у сфері кібербезпеки у державному секторі, - розповів регіональний директор Фонду цивільних досліджень та розвитку США Михайло Верич під час підписання Меморандуму.

????“Основна мета та ціль проєкту “Кіберзахисники” є підтримка та надання ветеранам та ветеранкам можливість опановувати нову кар’єру, не змінюючи свого справжнього покликання – “захищати країну від зовнішніх загроз, саме тих, котрі існують у цифровому світі”, – підкреслив він.

????Практичні проєкти, в яких бере участь Мінветеранів, відіграє важливу роль у реінтеграції українських Захисників і Захисниць до цивільного життя, зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

????“Завдяки проєкту “Кіберзахисники” наші ветерани та ветеранки матимуть неоціниму можливість продовжувати важливу справу із захисту України. Це дійсно важливо, адже вони є рушійною силою нашої країни. Дякую нашим партнерам за допомогу нашим ветеранам та ветеранкам в опануванні нових можливостей – долати ворога у кіберпросторі”, – наголосила очільниця Мінветеранів.