Мінветеранів провело зустріч щодо обговорення деяких положень проєкту Закону України “Про основні засади ветеранської політики в Україні”

Зустріч відбулася за участі народних депутатів України, представників міністерств, всіх органів влади, які дотичні до реалізації ветеранської політики та громадськості. Також в онлайн та офлайн форматах до обговорення долучилися ветерани та члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

????Мінветеранів представило бачення ключових засад нового закону “Про основні засади ветеранської політики в Україні”, який напрацьовується зараз. Зокрема, говорили про необхідність розділити законодавче регулювання системи наявних пільг та гарантій соціального захисту для ветеранів радянського періоду та створити систему доступних послуг та переваг для сучасних ветеранів та тих, хто й надалі боронитиме незалежність та територіальну цілісність нашої країни.

???? "Створюючи такий важливий закон як цей, маємо дуже чітко розуміти для кого ми його робимо і якої мети хочемо досягти", – зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

????Разом із ветеранами посадовці обговорили бачення того, хто такий сучасний український ветеран, хто буде учасником переходу від військової служби до цивільного життя. Адже це основа, на якій базуватиметься нова ветеранська політика.

???? "Для нас важливо почути всі думки, щоб напрацювати визначення, які будуть охоплювати всі необхідні аспекти", – додала заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак.

????Дякуємо за активну участь всім присутнім. Працюємо далі задля забезпечення гідного Закону для наших ветеранів.

????Цей захід став можливим завдяки Програма реінтеграції ветеранів IREX за підтримки Державного департаменту США.