Майстрині Покрова підкорили Польщу

Гран-прі та три золоті медалі здобули художниці з вишивки на Міжнародному двотуровому благодійному багатожанровому конкурсі мистецтв "RAPSODIA POLSKA".

Роботи майстринь представив на конкурс невтомний колектив Гімназії № 4, очолюваний Світланою Главацькою.  Разом з дітьми педагоги зібрали унікальний матеріал про покровчанок, самобутніх народних місткинь, які зберігають та примножують національну спадщину. Розповідь про Наталію Горбенко, Валентину Негоду, Тамару Світанько, Світлану Колєснікову з фотосвітлинами неперевершених взірців української вишивки, презентували у рамках Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя батьківщина - Україна". Як зазначають у гімназії, життєвий шлях художниць, їхні творчі надбання – не просто вражають, заслуговують на те, аби імена  майстринь були відомі далеко за межами рідного міста. Заклад створив серію відеороликів, кожен з яких – історія неймовірних українок, які увічнюють на полотні національні візерунки, вкладають тепло сердець у кожну роботу. З вишиванковою спадщиною знайомлять і учнів гімназії, розповідаючи про значення, символіку, котра є закодованим посланням на щастя й долю – перемогу України.

Саме ці матеріали гімназія представила на міжнародному конкурсі у Польщі, де картини майстринь, вишиті рушники були високо оцінені поважним журі, визнані взірцями культурної спадщини. Гран-прі конкурсу було віддане Світлані Колєсніковій, перші місця – Наталії Горбенко, Валентині Негоді, Тамарі Світанько.

Майстрині Покрова отримали заслужені винагороди, а гімназія безцінні подарунки від вишивальниць, їхні роботи, які тепер зберігаються у скарбниці школи.

Ще однією яскравою перемогою ознаменувався для закладу новий рік - танцювальний колектив «Українка я – гордість це моя!» здобув найвищу нагороду - гран-прі, у міжнародному конкурсі мистецтв "RAPSODIA POLSKA". Гімназисти - Анастасія Дашковська, Аліна Кутова, Дар’я Мощенко, Вікторія Костіна, Марія Вороніна та Олександра Петкевич представили танцювальну композицію «незламна» у номінації «кіномистецтво». Подяку за підготовку дітей отримала педагог-організатор Юлія Оніщенко.

У 2024 рік гімназія вступила з новими планами та задумами, головним для креативного колективу є діти, для розвитку яких докладають максимум зусиль і всю щедрість своїх небайдужих сердець.

Прес-служба міського голови.