У Покрові відбувся кулінарний майстер-клас, який об’єднав за приготуванням італійської пасти ветеранів, військовослужбовців та дітей загиблих і діючих військових.
Атмосфера заходу, що проходив у стінах гімназії №4, була наповнена затишком, щирим спілкуванням та прагненням до нових знань і досвіду.
Майстер-клас пройшов у рамках співпраці між Україною та Італією. Провів його президент асоціації U.C.M. Italy (Середземноморський союз кухарів – Італія) Паоло Брешиа.
Учасники занурилися в атмосферу справжньої італійської кухні. Діти та дорослі власноруч місили тісто для традиційної пасти кавателлі та нарізали інгредієнти.
Паоло Брешиа охоче розкрив секрети вибору якісних продуктів, пояснив, чому італійці так цінують свіжі овочі, ароматні трави і прості, але якісні інгредієнти, а також розкрив маленькі кулінарні хитрощі.
Перекладати та практично передавати тонкощі італійської кулінарної майстерності допомагали його помічники і колеги - Софія Міщенко та Віталій Касюк.
Після приготування, усі разом дегустували дві версії страви - зі свіжої пасти ручної роботи та з класичних магазинних спагеті.
Звичайно, усім більше була до вподоби власноруч приготовлена проста, але вишукана паста кавателлі з томатами та базиліком, що розкриває всю філософію італійської гастрономії, коли з мінімуму інгредієнтів народжується справжній шедевр.
Цікаво, що цей майстер-клас став продовженням міжнародного діалогу між Покровом та італійським містом Монте-Сант'Анджело. Напередодні відбулася онлайн-зустріч міського голови Покрова Олександра Шаповала з керівництвом італійської громади.
Кулінарна зустріч стала символом нових дружніх відносин, обміну досвідом і підтримки, такої важливої для українських громад у воєнний час. Учасникам було не лише цікаво, а й важливо відчути турботу та підтримку.
Гостям дякували за підтримку міста, за увагу до Захисників та їхніх родин, за натхнення та спільно проведений час.
Це не остання така зустріч. Попереду ще багато ідей з культурного обміну, які здатні зробити наш світ трошки теплішим і добрішим.
Пресслужба міського голови.