Малюючи, долати складні часи

Арт-терапія сьогодні – то можливість знаходити ресурси у творчості, що надзвичайно важливо для збереження ментального здоров’я. Це добре розуміють у ветеранському просторі міста, де засобами арт-терапії знімають напругу сьогодення, відновлюючи психоемоційний стан. Для родин військових, ветеранів, членів сімей загиблих захисників такий напрямок роботи став можливістю висловити свої емоції на папері, майструючи власними руками.

А для дітей військових – поринути у світ творчості, відкритися, поділитися своїми враженнями, а інколи й страхами. Днями у просторі пройшло чергове арт-терапевтичне заняття з малечею. У надзвичайно затишній, теплій атмосфері діти створювали власні картини і вже традиційно розмальовували медові пряники. Відчували себе справжніми творцями. Фахівці надали їм необмежений простір для фантазії,  сприяючи вираженню почуттів. Мистецький процес так захопив дітей, що вони імпровізували, отримуючи позитив від малювання і дружнього спілкування.

Це те, що особливо важливо сьогодні – дарувати щирість, тепло, розуміння й підтримку. Для ветеранського простору міста, де завжди чекають на захисників та їхні родини, то є одним з головних пріоритетів.

Пресслужба міського голови.