Люди твого міста. Тренер відділення карате Михайло Фролов: “В успіхах дітей я бачу результат своєї роботи як тренера і вихователя”

 

 

За останні роки Покров дав  можливість проявити себе багатьом молодим людям, які реалізували в рідному місті свої ідеї та задуми. Одним з таких ентузіастів є Михайло Фролов. Ось вже кілька років, будучи тренером міської ДЮСШ ім. Дані Дідіка, він розвиває у Покрові такий вид спорту як карате “шотокан”.

Зі спортом Михайло дружив з дитинства, з 4 років почав займатися у відділені акробатики. Потім було навчання у Запорізькому інституті здоров'я, спорту і туризму за спеціальністю “Фізичне виховання”.

Саме тут він захопився карате і почав практикувати цей вид бойового мистецтва. Ще в інституті Михайло отримав певний тренерський досвід, а тому вирішив розвивати “шотокан” в рідному місті. Як зізнається, велику роль у реалізації його ідеї відіграла підтримка з боку керівництва і колективу школи. Багатьох викладачів він знав ще з дитинства, тож його ініціативу тут усіляко підтримали.

Михайло Фролов є діючим спортсменом, у 2018 році він отримав звання “Майстер спорту”. Але зараз, за його словами, більше зосереджений на тренерській діяльності. “В успіхах дітей я бачу результат своєї роботи як тренера і вихователя. Мені приємно усвідомлювати, що за певний період часу від початку занять мій вихованець досягає прогресу”, —  говорить він.  Зараз у відділенні вже склався той осередок дітей, які серйозно займаються карате, досягли певного рівня і планують розвиватися в цьому напрямку й далі. Всі без винятку його вихованці демонструють бажання та характер, тож він упевнений у їхньому подальшому спортивному зростанні.

Звісно, що бути тренером у дітей це особлива відповідальність. Шотокан-карате досить безпечний вид спортивних єдиноборств, який дозволяє гармонійно розвиватися фізично, при цьому з меншим ризиком травмувань. Але до дітей треба особливий підхід. Так, у тренувальний процес Михайло активно включає ігрову діяльність, у відділенні є своя система заохочень.

За його словами, велику мотивацію для розвитку дає участь у змаганнях. В такі моменти за своїх підопічних він щиро переживає, по-справжньому ними пишається.

При цьому, як каже Михайло, для нього важливо знайти той баланс, який дозволить виховати  дітей як фізично, так і морально. “Звісно, не всі стають чемпіонами, але якщо ти наполегливо працюєш над собою, то все-одно досягнеш потрібного результату. І це важливо пояснити дітям”, — говорить він.

Планує й далі розвивати шотокан-карате в рідному місті. Крім того він займається фізичною реабілітацією дітей з особливими потребами в нашому інклюзивному центрі.

“Мені подобається те, що я роблю, відчуваю, що це моє”, — говорить Михайло Фролов.

Прес-служба міського голови.