Люди твого міста. Тетяна Савченко – на службі у людей

 

Держава починається з людини. Від професійного і якісного виконання кожним  своєї роботи  значною мірою залежать  наші стандарти життя.

Особливо актуальна ця теза, коли йдеться про людей, які забезпечують функціонування складного державного механізму.

Прикладом фаховості, відповідальності, бажання власними діями сприяти задоволенню потреб громадян, поєднуючи  це з державними інтересами, є начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення  УП та СЗН – Тетяна Савченко.

Тетяна Василівна в міському управлінні праці та соціального захисту населення працює вже майже п’ятнадцять  років.

Ґрунтовним знання випускниця сьомої школи завдячує Черкаському фінансовому економічному технікумі  та Криворізькому економічному університету. Набутому досвіду – банківській сфері та казначейству.

Відділ персоніфікованого обліку - структурний підрозділ управління праці, на який покладено важливе завдання ведення персоніфікованого обліку громадян на базі Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Найбільш актуальними є пільги на оплату житлово-комунальних послуг, транспортні та місцеві соціальні програми, які ініційовано міською владою. Мова йде про ветеранів та дітей війни, інвалідів військової служби, багатодітні родини, чорнобильців та інші категорії населення, які потребують додаткової підтримки.

  • Наше завдання, - говорить Тетяна Савченко, -  сприяння повної реалізації пільг зазначених категорій населення. Аби люди без зайвих клопотів могли оформити та отримувати належне.

Для цього необхідно добре знати законодавство, ретельно слідкувати за його змінами, інформувати  про них громадськість, доповнювати та підтримувати у актуальному стані автоматизований реєстр пільговиків, і чи не найголовніше – рухатися у зустрічному напрямку до людей. Аби ті алгоритми, які вони  мають пройти, були максимально скориговані в інтересах громади.

Для Тетяни Василівни ця мета не лише  службовий обов’язок, а й особисте переконання. Людяність, доброзичливість , любов до своєї справи,  разом із відповідальністю, фаховістю, порядністю, принциповістю у роботі – це те, що допомагає результативно виконувати і контролювати  довірений сегмент роботи.

Особистісні якості допомагають бути їй не лише відмінним фахівцем, якого поважають колеги та довіряють люди, а й реалізуватися у сім’ї. ЇЇ любов і турботу сповна відчувають і мама, і чоловік, і 26-річний син – випускник Київського політеху.  Адже довіра до людини, яка працює в інтересах суспільства, складається, в тому числі, і з таких речей.

Тетяна Савченко – одна  з тих, хто служить суспільству, і сьогодні святкує своє професійне свято.

В її особі вітаємо усіх, хто  добросовісно трудиться на благо нашої територіальної громади. Міцного здоров’я, наснаги, добра і мирного неба над головою!

 

Прес-служба міського голови.