Люди твого міста. До школи прикипів душею

 

Так говорить про свою рідну Шолоховську школу завгосп закладу Микола Васильович Часовський. Понад тридцяти років він віддав осередку і дітям, для яких створює затишок та комфорт.

Колеги з повагою називають Миколу Васильовича одним з головних людей у школі, без якого не було б порядку. А малеча просто – дядько Коля, у якого завжди є цукерки, котрими щедро пригощає дітвору.

Він прийшов до закладу на початку нового навчального року, у 1989 – му і залишився тут на довгі роки. Школу закінчило вже не одне покоління дітей і його рідна донька, Ганна, а Микола Васильович все також незмінно стоїть на варті порядку. Лагодить та ремонтує, впорядковує територію, слідкує за безпекою та комфортом школярів. Йому до всього є справа, бо це – для дітей, для рідної школи, до якої прикипів душею.

Для нього вона не просто будівля, де здобувають знання й отримують путівку у життя, школа – це особлива атмосфера, у якій формується особистість дитини. Тож в ній все важливо, а особливо умови, де учні проводять не лише навчальні години, а й позаурочний час. Від вчасно відремонтованого полагодженого шкільного господарства залежить і дисципліна, і настрій учнів та педагогів, вважає Микола Васильович, розповідаючи про свої щоденні клопоти.

Він веде відлік кожному наступному навчальному року, радіє, коли зустрічає випускників, які привели до школи вже своїх дітей і чекає головне свято, свято першого дзвоника.

-Мені дуже приємно кожного року отримувати запрошення на свято, що діти теж дарують квіти з повагою та щирістю. Такі хвилини дуже зворушливі. Я щаслива людина, бо маю улюблену справу, працюю у прекрасному колективі, з радістю іду на роботу і жодного разу не пожалкував про свій вибір.

Прес-служба міського голови.