Люди твого міста: Аліна Овдієнко. “Робота бібліотекаря подобається тим, що вона дуже різноманітна”

 

Вже майже п'ять років йде цим шляхом молода покровчанка Аліна Овдієнко. За словами дівчини, в дитинстві вона зовсім не думала про роботу в бібліотеці. Але зараз не шкодує про свій вибір.

Сьогодні діяльність бібліотек стає все більш сучасною, з'являються електронні каталоги, розширюються види послуг. При цьому бібліотеки Покрова регулярно отримують поповнення книжкового фонду, тож почитати тут можна багато чого цікавого і корисного. Подобається Аліні й те, що у своїй діяльності вона має змогу зустрічатися з багатьма творчими особистостями нашого міста. Зокрема, їй дуже подобається творчість і спілкування з місцевим поетом Василем Форкашем.

“Бібліотека допомагає цим творчим людям реалізовувати свої мрії, донести свою творчість до широкої аудиторії”, — говорить Аліна. Розповідає, як вони з колегами допомагають їм видавати збірники та книжки, надають консультації та допомогу в технічних питаннях.

При цьому, всупереч певним стереотипам, повсякденну діяльність бібліотекарів важко назвати спокійною.

“Наша робота пов'язана і з книгами, і комп'ютером, і з людьми. Вона не монотонна. Бібліотекарі беруть участь у різноманітних культурних заходах по місту, що теж додає енергії та вражень”, — зізнається Аліна.

Вона упевнена, що сьогодні бібліотеки Покрова не є чимось архаїчним. Навпаки, це сучасні заклади, які йдуть у ногу з часом. 

Прес-служба міського голови.